Αχαΐα: Τρισάγιο τελέστηκε στον τόπο που συνετρίβη το μοιραίο τσέσνα - Στο σημείο της τραγωδίας για τη μνήμη των δύο νεκρών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΠΡΩΊ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τρισάγιο τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στον τόπο της τραγωδίας με θύματα δυο νεκρούς, που απανθρακώθηκαν κατά την πτώση του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τσέσνα, όταν κατέπεσε στα ορεινά του Χελμού.

Τα Καλάβρυτα θρηνούν τον χαμό του 32χρονου Σωτήρη Αντωνόπουλου. Ο έμπειρος πιλότος καταγόταν από το Μάνεσι. Γυιός πολύτεκνης,με επτά παιδιά,οικογένειας,του αείμνηστου καθηγητή και πρώην προέδρου,του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου ,Γεωργίου Αντωνοπούλου,αδελφού,του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου (Αντωνοπούλου). Ο Θείος του αδικοχαμένου παληκαριού, μάλιστα είχε προγραμματίσει να παραστεί στο τρισάγιο, όμως μια ξαφνική αδιαθεσία δεν του επιτρέπει το ταξίδι. Το πρωί στον τόπο της τραγωδίας, αναμένεται να παρευρεθούν συγγενείς και φίλοι των δύο οικογενειών, Ιερείς, Αρχιμανδρίτες, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, φορέων και αρχών. 

Αυτό είναι το σημείο της τραγωδίας όπου κατέπεσε και βρέθηκε το μοιραίο τσέσνα, όπως έγραψε χθες το tempo24.gr. 

Ήδη εμπειρογνώμονες ερευνούν τα αίτια για την πτώση του αεροσκάφους, τη φορά της πτώσης στο σημείο πρόσκρουσης, και φυσικά αν υπήρξε μηχανική βλάβη. 

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας ως αιτία θανάτου τους, είναι η απανθράκωση.

Τα πτώματα των δυο πιλότων δεν μπορούν να αναγνωριστούν και για το λόγο αυτό, η ταυτοποίησή τους θα γίνει με τη μέθοδο του DNA. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και οι δυο έφεραν κακώσεις, ωστόσο η αιτία του θανάτου τους είναι από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στο αεροπλάνο μετά την πτώση του.

 

H αναγνώριση των πτωμάτων ήταν αδύνατη καθώς είχαν απανθρακωθεί από την φωτιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος, κατά πάσα πιθανότητα, με την πτώση του στο έδαφος.

Έτσι μόνο μέσω της εξέτασης DNA που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες 10 ημέρες, θα μπορέσει να γίνει η αναγνώριση.

Ο δεύτερος επιβαίνοντας που βρήκε τραγικό θάνατο είναι ένας 50χρονος άνδρας από την περιοχή του Ξυλοκάστρου, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η οικογένεια του άνδρα επιθυμεί να παραμείνουν κρυφά τα στοιχεία της ταυτότητάς του και για αυτό δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

Ο έμπειρος χειριστής του μοιραίου Τσέσνα, το 2010 είχε πετάξει μέσα από το φαράγγι του Βουραικού και μάλιστα είχε μαγνητοσκοπήσει και την πτήση του, την οποία και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο youtube.

Ο 32χρονος υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma. Ο θάνατος του έχει βυθίσει στο πένθος τις ένοπλες δυνάμεις.

 

Διαβάστε επίσης