ΑΧΑΙΑ: Αγνοείται αεροσκάφος Cessna - Μεγάλη επιχείρηση σε στεριά και θάλασσα - Έρευνες στο Ξυλόκαστρο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ - ΛΑΖΟΥΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ 20. 44 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αεροσκάφος φαίνεται να έδωσε κάποια στίγματα πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και πιο συγκεκριμένα στις "Αυλές" και προς τη λίμνη Τσιβλού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι έρευνες από εκεί είναι άκαρπες έως τώρα.

Επίσης όπως είπε στο tempo24.gr ο Κεντρικός Λιμενάρχης Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, έχει ήδη σταλεί πλωτό του λιμεναρχείου από το Αίγιο καθώς ζητήθηκε να συνδράψει τις έρευνες στη θαλασσια περιοχή του Ξυλοκάστρου. 

 

--------------
 

ΝΕΟΤΕΡΑ: 20.37

Φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες ότι το αεροσκάφος έχει πέσει στη θάλασσα. Ωστόσο οι έρευνες κινούνται και στα ορεινά της Αχαΐας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς ο οποίος μίληστε στο tempo24.gr. "Μας ενημέρωσαν γιατί το τελευταίο στίγμα του, ήταν πάνω από την περιοχή μας. Γνωρίζουμε ότι επιβαίνουν σε αυτό δύο έλληνες", σημείωσε ο κ. Λαζουράς.

Επίσης, υπάρχει πληροφορίες ότι ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και C-130 είναι έτοιμα προς απογείωση για επιχείρηση έρευνας - διάσωσης.

-------------

Αεροσκάφος Cessna 172 που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας με προορισμό τα Μέγαρα, αγνοείται από την ώρα που πετούσε πάνω από ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων.

Όπως γράφει το kalavrytanews.gr, αμέσως σήμανε συναγερμός και η ΠΑ ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SAR) για την ανεύρεση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Cessna επιβαίνουν δύο άτομα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για πρόβλημα στις επικοινωνίες ή για κάτι άλλο.

 

Διαβάστε επίσης