Οι παραιτήσεις στο ΣτΕ έφεραν νέα κόντρα ΝΔ και Μαξίμου

Αλληλοκατηγορίες για επιχείρηση παρέμβασης στη Δικαιοσύνη

​Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις παραιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την απόφαση του προέδρου του να ματαιώσει τη διάσκεψη της περασμένης Παρασκευής για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρατήρησε πως «εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του.

Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

«Το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη, είναι προφανές», ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης