"Βλέπαμε τους Γερμανούς με προτεταμένο το όπλο..." - Η συγκλονιστική περιγραφή της ηλικιωμένης για το πως βίωσε ως... μαθήτρια το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων - ΔΕΙΤΕ συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ

Μπροστά σε δημοσιογράφους της Ντοίτσε Βέλε

Με τα στόματα δίχως να μπορούν να βγάλουν λέξη, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι της Ντοίτσε Βέλε που βρίσκονται στην Αχαΐα άκουσαν με προσήλωση την κυρία Ευσταθία Τσούδα 87 ετών σήμερα να τους εξιστορεί το πως βίωσε το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Το 1943 η κυρία Τσούδα ήταν μόλις 14 ετών μαθήτρια του Γυμνασίου.

"Μας σπρώχνανε και βλέπαμε τους Γερμανούς με προτεταμένο το όπλο επάνω μας... Ήμασταν μέσα στο σχολείο και μας έκαναν νοήματα να πάμε προς ένα μέρος, να συγκεντρωθούμε" είπε συγκινημένη η ηλικιωμένη.

Με δάκρυα στα μάτια κάποιοι και άλλοι με λυγμούς, άκουγαν τη γυναίκα να περιγράφει τι έζησαν οι Καλαβρυτινοί τότε.

Δείτε τα βίντεο του tempo24.gr:

Την εκδήλωση υλοποιεί ο Δήμος Καλαβρύτων με σύνθημα «Ενημερώνουμε την Ντοίτσε Βέλε για το Ολοκαύτωμα», στην αίθουσα της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων.

Όπως λέει η πρόσκληση "σε έναν εποικοδομητικό και ενημερωτικό διάλογο και συζήτηση, ενημερώνουμε, από πρώτο χέρι, τους πενήντα (50) δημοσιογράφους και στελέχη της Ντόιτσε Βέλε, που αποτελούν τη διεθνή χορωδία της, για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, τα πραγματικά γεγονότα της σφαγής, τις αποκλειστικές ευθύνες των ναζιστών και τα διαχρονικά μηνύματα που αυτό εκπέμπει σήμερα. Μηνύματα, ειρήνης, καταδίκης του πολέμου, καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού, φιλίας, συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού των λαών".

Μετά τη συζήτηση, θα ακολουθήσει συναυλία της διεθνούς χορωδίας της Ντόιτσε Βέλε, με παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη της Ντόιτσε Βέλε, πραγματοποιούν, αυτό το διάστημα, περιοδεία στην Ελλάδα (Αθήνα, Καλάβρυτα, Μήλος), με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης