Παρουσιάζεται το Λεύκωμα της ΟΙΚΙΠΑ

το Πολύεδρο, Τρίτη 27/9, 8μμ

Τα τριαντάχρονα της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που φέτος συμπληρώθηκαν, συνοδεύονται από μια σημαντική έκδοση: Πρόκειται για το λεύκωμα δράσης της κίνησης όπου καταγράφονται οι παρεμβάσεις της κατά  την περίοδο 1986-2016.

Παράλληλα ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για τη διαχρονική πορεία των κυριότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή όπως η ποιότητα ζωής στην πόλη, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα ορεινά οικοσυστήματα,  το δάσος της Στροφυλιάς κλπ.

Ήταν ένα «στοίχημα ζωής» για τα μέλη της Κίνησης, αλλά και μια επίπονη διαδικασία προκειμένου να γίνει η απαραίτητη επιλογή μέσα από ένα τεράστιο υλικό, που θα συνέθετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, στον περιορισμένο χώρο ενός λευκώματος.

Το αποτέλεσμα είναι μια καλαίσθητη έκδοση 124 σελίδων που κοσμείται από επιλεγμένες φωτογραφίες και άλλο αρχειακό υλικό.

Η ΟΙΚΙΠΑ προσφέρει αυτό το λεύκωμα στην τοπική κοινωνία, θεωρώντας ότι αποτελεί σημαντική πηγή γνώσης για τους ενεργούς πολίτες αλλά και τους μελετητές που θα θελήσουν να «εντρυφήσουν» στην περιβαλλοντική ταυτότητα της πόλης.

exofyllo_-_jpg.jpg

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει την Τρίτη 27/9 στον κήπο του Πολύεδρου στις 8 το βράδυ.

Για την έκδοση θα μιλήσουνoi:

·         Περικλής Κοροβέσης, συγγραφέας - δημοσιογράφος

·         Ανδρέας Λάζαρης, αρχιτέκτονας

·         Κωνσταντίνος Μάγνης, δημοσιογράφος

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με  τους

Χρήστο Δεληβοριά (πιάνο), Νίκο Τσούκαλη (κιθάρα), Άννα Φτερνιάτη (τραγούδι)

Διαβάστε επίσης