Στη μάχη κατά των Τζιχαντιστών η Αμάλ Αλαμουντίν

εναντίον της κοινότητας των Γεζίντι

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που κράτησαν αιχμάλωτες ως σκλάβες, δολοφόνησαν και κακοποίησαν σεξουαλικά γυναίκες και παιδιά της μειονότητας των Γεζίντι πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, με κάθε τίμημα, δήλωσε η δικηγόρος και σύζυγος του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ.

Η Αλαμουντίν, που εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, έχει αναλάβει την αποστολή να ασκηθούν διώξεις σε βάρος της ισλαμιστικής οργάνωσης μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του εναντίον της κοινότητας των Γεζίντι.

Τον Ιούνιο η δικηγόρος ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπήσει γυναίκες Γεζίντι στο Ιράκ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως σεξουαλικές σκλάβες, υπέστησαν βιασμό και ήταν θύματα γενοκτονίας από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

«Είναι βασανιστικό να ακούς τις καταθέσεις κοριτσιών ηλικίας 11 και 12 ετών να μιλούν για το τι έζησαν. Και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε οτιδήποτε σχετικά με αυτό» είπε η Αλαμουντίν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Υποβάλλουν τους ανθρώπους σε πλύση εγκεφάλου και νομίζω ότι ένας από τους τρόπους να αναλάβουμε δράση εναντίον τους είναι να αποκαλύψουμε τις κτηνωδίες τους και τη διαφθορά τους και εν μέρει μπορεί να γίνει αυτό με τη διεξαγωγή δικών».

Σε ερώτηση που της υποβλήθηκε εάν θα παραμείνει προσηλωμένη σε αυτήν την υπόθεση «με κάθε τίμημα», η σύζυγος του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη απάντησε ότι θα το κάνει, προσθέτοντας ότι δεν λαμβάνει αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία.

«Το συζητήσαμε και έχουμε επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν, φυσικά» υπογράμμισε αναφερόμενη στη συζήτηση που είχε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Δεν είναι αστείο. Πρόκειται για το Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν, βίασαν και αιχμαλώτισαν ως σκλάβους χιλιάδες Γεζίντι από το 2014, κατηγορώντας τους ότι είναι σατανικοί, ενώ ανάγκασαν περισσότερα από 400.000 μέλη της θρησκευτικής αυτής μειονότητας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Ιράκ.

Ακτιβιστές υπέρ των Γεζίντι, μεταξύ αυτών η υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης Νάντια Μουράντ Μπαζί Τάχα, απευθύνουν έκκληση να αποδοθεί δικαιοσύνη σε διεθνές επίπεδο για τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον τους το Ισλαμικό Κράτος.

«Θέτω την ίδια μου τη ζωή σε κίνδυνο, αλλά δεν θα έχω ζωή χωρίς να προσφέρω ελπίδα σε άλλα θύματα» είπε η Τάχα, η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό της Κλούνεϊ στο NBC.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης