Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα - Σε κυκλοφορία το κέντρο της πόλης - Παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το παράρτημα

πριν απο λίγο

Νεότερα:

Ολοκληρώθηκε πριν από λιγο η πορεία για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα. Το κέντρο της πόλης δόθηκε στην κυκλοφορία, Παραμένουν περίπου 20 άτομα έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. 

Νεότερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στην Πάτρα. Η πορεία βρίσκεται στην οδό Κορίνθου. Κλειστό το κέντρο της πόλης. 

Νεότερα:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες περίπου 40 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην Κορίνθου στο ύψος του Παραρτήματος και αναμένεται να ξεκινήσουν την πορεία. Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. με ισχυρές δυνάμεις. 

-----

Νεότερα:

 Περίπου 20 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα στην πλατεία Όλγας, ενώ υπάρχουν και συγκεντρωμένοι έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Κορίνθου. 

-----

Αντιφασιστική πορεία για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα ξεκινά σε λίγο στο κέντρο της Πάτρας. Η πορεία διοργανώνεται από τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορινθου. Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. αυστηρά καθώς σε άλλες πόλεις που πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις, δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια. 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης:

«Στις 18/9/13 στο Κερατσίνι πέφτει νεκρός απ΄το μαχαίρι του Ρουπακιά ο Π.Φύσσας. Στα χρόνια που ακολούθησαν αντιφασίστες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας έδωσαν τούς δικούς τούς αγώνες με σκοπό να εξαλείψουν κάθε μορφή ρατσιστικής απειλής και έκφρασης. Συγκεντρωσεις,πορείες,αποκλεισμοί,επιθέσεις και παρεμβάσεις απέδειξαν περίτρανα πως δεν θα δοθεί ούτε ένα μετρό γης στους δολοφόνους του Παύλου την στιγμή που η δίκη παρωδία τς Χ.Α. έδειχνε πως το πλάνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετική αντιμετώπιση του φασισμού έπιανε πατο. Κάτι απολύτως φυσικό αφού όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις δεν κερδήθηκαν σε δικαστικές αίθουσες άλλα σε καθημερινούς αγώνες.
Σήμερα έχοντας το προσφυγικό στο προσκήνιο εμφανίστηκε μια μεγάλη διαδικασία θέσμισης και πραγμάτωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης του κόντρα στην ανικανότητα των αριστερών κυβερνώντων να προσπαθήσουν έστω να προτείνουν λύσεις που δεν θυμίζουν τους προκάτοχους τους. Όλη αυτή η διαδικασία δημιουργίας με τις τόσες δομές που γέννησε ξεπέρασε κατά πολύ τον διαχειρηστικό της ρόλο αποτελώντας συνάμα μια ευρύτερη πρόταση για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μεγάλη επιχείρηση κατά των καταλήψεων με την πλήρη στήριξη της εκκλησιάς και τους φασίστες φυσικά να παιζουν και παλι τον ρολο τους με μικροεπιθεσεις σε αυτοοργανωμενες δομές στέκια και καταλήψεις με τελευταια την επίθεση στην Νοταρά 26. Η απάντησή είναι μια.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ