Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος προς ΕΛ.ΑΣ - Περισσότερη αστυνόμευση και έλεγχοι για το παραεμπόριο

Συνάντηση με τους επιτελείς της τοπικής Αστυνομίας

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. πραγματοποίησε συνάντηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και τέθηκαν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας.

    Α.  Ετέθη το θέμα της ασφάλειας των καταστημάτων των Εμπορικών Περιοχών (Κέντρο, Ακρωτηρίου, Ανθείας, Ελλ. Στρατιώτου κ.α.) με αστυνομικές περιπολίες, ομάδα Δίας κλπ. Η Αστυνομική Διεύθυνση θα συνεχίσει με ιδιαίτερη ένταση τη σωστή αστυνόμευση ώστε να έχουμε συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων. Τονίσαμε ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί σε καταστήματα στόχους (κοσμηματοπωλεία κ.α.)  

    Β. Ετέθη το μείζον θέμα του παραεμπορίου, που είναι «έγκλημα» για την οικονομική ζωή του τόπου μας. Η Αστυνομική Διεύθυνση μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει με εντατικούς ελέγχους προς την προσπάθεια αυτή για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη πάταξη του φαινομένου το οποίο στοιχίζει στην ελληνική οικονομία 16 δις. μόνο από απόδοση Φ.Π.Α. όταν την ίδια στιγμή το στεγασμένο εμπόριο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις του.

    Γ. Κυκλοφοριακό

Ετέθη το θέμα του κυκλοφοριακού ώστε με την ελεγχόμενη στάθμευση να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς σε συντονισμό δράσεων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή.

Θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους εμπόρους για κόλπο επιτήδειων που παρακάμπτουν τις μαγνητικές κλειδαριές που χρησιμοποιούνται σαν μέσο αποτροπής κλοπών στα καταστήματα τους με τη χρήση κοινού αλουμινόχαρτου το οποίο τυλίγουν γύρω

απ’ τη μαγνητική κλειδαριά με αποτέλεσμα να μην το διαβάζουν οι πύλες εξόδου.

Σε επιχείρηση σκούπα στην Αγ. Ανδρέου του Β’ Αστυνομικού Τμήματος σήμερα κατασχέθηκαν 600 ζεύγη παπούτσια, γυαλιά κ.α.

Ο Ε.Ε.Σ.Π. θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς για την κοινή συνισταμένη επίλυσης των προβλημάτων.

 

            

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ