Τελεσίγραφο Πελετίδη: "Δεν θα αφήσουμε να βγει στο σφυρί το πρώην Πειραματικό" - Επιστολή στον Τρ. Αλεξιάδη για το Πειραματικό

που «εντάσσεται προς αξιοποίηση από το υπερταμείο»

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με θέμα το πρώην Πειραματικό Σχολείο της Πάτρας, που «εντάσσεται προς αξιοποίηση από το υπερταμείο».

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών σε όλη τη χώρα. Στο Δήμο Πατρέων, όπως και σε όλους τους Δήμους, εκατοντάδες νέα ζευγάρια αποκλείονται από τις δομές αυτές, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες θέσεις  στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Τα χρήματα που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ελάχιστα και δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και οι ανάγκες τους αντιμετωπίζονται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και από τη σημερινή, σαν «κόστος». Την ίδια στιγμή κλιμακώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μεταρρυθμίσεις, οι παροχές και  τα «κίνητρα» προς τους κεφαλαιοκράτες. Όλα στο όνομα της διασφάλισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της  καπιταλιστικής «ανάκαμψης».

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου του Πατρέων, από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, προχώρησε στην ανάπλαση Δημοτικού ακινήτου σε παιδικό σταθμό, δημιούργησε νέα τμήματα στους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς αξιοποιώντας στο έπακρο όλους τους υφιστάμενους χώρους. Απευθυνθήκαμε  στην κυβέρνηση και ζητήσαμε  την μεταβίβαση σχολικού κτιρίου , που λειτουργούσε , ως Εμπορική Σχολή και στη συνέχεια από το 1972 έως το 1988 το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστήμιου Πατρών, για να το ανακατασκευάσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε ως Παιδικό Σταθμό σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στο κέντρο της πόλης μας.

Ανκαι το σχολικό κτίριο χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών για την κάλυψη αναγκών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δυστυχώς ουδέποτε μεταβιβάσθηκε στον Οργανισμό Σχολικών κτιρίων  και στη συνέχεια στο Δήμο. Στα κτηματολογικά γραφεία καταχωρήθηκε ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» παρόλο που ο Δήμος Πατρέων νέμεται και κατέχει αυτό προ του έτους 1990.

Από τις 26/02/2015, όπως φαίνεται από τα συνημμένα έγγραφα  που υποβάλλουμε, έως σήμερα, έγιναν δεκάδες επαφές με υπουργούς , υπηρεσιακούς παράγοντες , προχώρησε η τυπική διαδικασία και φτάσαμε στο σημείο ολοκλήρωσης τους για να παραχωρηθεί στο Δήμο.

Ενώ περιμέναμε μετά από τόσες προσπάθειες την οριστική παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου στο Δήμο, πριν από περίπου δέκα ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι το σχολείο που θα κάναμε Παιδικό Σταθμό, μπήκε στον κουμπαρά του υπερταμείου και η διαδικασία διεκόπη προτού ολοκληρωθεί!

κε Υπουργέ,

Επειδή γνωρίζουμε και γνωρίζεται ότι για όλα υπάρχουν όρια, θέλουμε να κάνουμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να βγει στο σφυρί αυτό το σχολείο, που ανήκει στον πατραϊκό λαό και πρέπει να του αποδοθεί, για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών του.

Απαιτούμε, να σταματήσει αυτή η διαδικασία και να παραχωρηθεί το σχολείο στο Δήμο  προκειμένου να γίνει παιδικός σταθμός. Το αίτημα μας είναι δίκαιο και αυτονόητο, θα μπορούσε να είχε ικανοποιηθεί άμεσα από το 2015, και να λειτουργεί σήμερα δομή που θα κάλυπτε πάνω από 120 παιδιά. Αν παραχωρηθεί όμως έστω και σήμερα, θα μπορέσει να λειτουργήσει τον επόμενο Σεπτέμβρη. Περιμένουμε την παρέμβαση σας, για να έχουν τα παιδιά της πόλης ένα ωραίο παιδικό σταθμό. Αφού υπάρχουν διαδικασίες ‘’fast track’’ για την ικανοποίηση του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, μπορούν να γίνουν και τις λαϊκές ανάγκες.

Για το θέμα αυτό θα θέλαμε να οριστεί, άμεσα, συνάντηση μαζί σας».

Διαβάστε επίσης