Η ερώτηση της δημοσιογράφου που προκάλεσε αίσθηση: Γιατί μας τιμωρείτε κ. Τσίπρα;

«Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες και όχι οι κυβερνήσεις»

Αίσθηση προκάλεσε η ερώτηση της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσικρικά από την τηλεόραση του Alpha, (κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού) η οποία, μιλώντας σε προσωπικό τόνο, αναφερόμενη στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, είπε ευθέως στον πρωθυπουργό ότι νιώθει ότι την απολύει από τη δουλειά της.

«Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες και όχι οι κυβερνήσεις» είπε η δημοσιογράφος και ρώτησε τον πρωθυπουργό «γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;»

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας, και στην τελευταία επιχείρηση» και απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο είπε ότι «δεν είσαστε η μόνη εργαζόμενη που βρίσκεστε σε μία δύσκολη θέση».

Εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας είχαν το 2008, προ της κρίσης 4.000 εργαζόμενους και τώρα έχουν 2.000, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν έκλαψε για αυτούς τους εργαζόμενους, όπως και για εκείνους της ΕΡΤ. «Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» είπε.

«Αυτό που μας αφορά δεν είναι να χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά να τις υπερασπίσουμε. Θέλουμε να ρυθμιστεί ένα τοπίο το οποίο ήταν ασύδοτο» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν προχωρούσαν στα αυτονόητα και το ελληνικό δημόσιο για πολλά χρόνια έχανε σημαντικά έσοδα.

Επανέλαβε δε την πεποίθησή του ότι τα κανάλια πρέπει να είναι τέσσερα, για να μπορούν να επιβιώσουν με τα έσοδα από διαφημίσεις και όχι από την διαπλοκή. Και συμπλήρωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να μην χάσει κανένας αν είναι δυνατόν τη δουλειά του, η αγορά όμως αυτορρυθμίζεται».

«Το τζάμπα πέθανε, το νταβατζιλίκι πέθανε» είπε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ