Αλέξης Τσίπρας: Πού θα πάνε τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην 81η ΔΕΘ

«Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 81ης ΔΕΘ αναφορικά με τα έσοδα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε σχετικά: «Εμείς από τη πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη: Για αυτό και μέχρι τελευταίο ευρώ, τα 246 εκατ. θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν: Στον ελληνικό λαό. Σε συγκεκριμένες δράσεις για να στηρίξουμε κοινωνικές ανάγκες.

Για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. Έτσι το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα. Για την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για τη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο ‘Γυρίζουμε Ελλάδα’ που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε πως οι προσπάθειες στήριξης της κοινωνίας δεν τελειώνουν εδώ, αναφέροντας:

«Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για να αλλάξει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μέσα στους επόμενους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς. Σχέδιό μας είναι σε λίγους μήνες από σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία να έχει ανατραπεί πλήρως η εικόνα που κληρονομήσαμε. Η εικόνα της υποβάθμισης και της απαξίωσης».

Και πιο συγκεκριμένα, διευκρίνισε:

«Με την πλήρωση περίπου 985 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.
Την κάλυψη άλλων 2.500 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ.
Την πρόσληψη 760 ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ.
Την πλήρωση 585 θέσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
Την απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών - με την οποία ήδη έχουν διοριστεί 800 επικουρικοί γιατροί
Την άμεση έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκατ. ευρώ, 12μηνης διάρκειας, για 5.000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε πως «η άλλη μεγάλη προτεραιότητα είναι η Παιδεία» σημειώνοντας: «Προχωράμε με γοργά βήματα:

Γενικεύεται το ολοήμερο σχολείο - όχι μόνο το 1/3 των δημοτικών αλλά όλα θα μπορούν να λειτουργούν ως ολοήμερα.
Αλλάζουμε τον αντιπαιδαγωγικό και εξοντωτικό τρόπο εξετάσεων στα γυμνάσια.
Κατασκευάζουμε νέες φοιτητικές εστίες.
Ιδρύουμε 7.000 μαθητικές βιβλιοθήκες.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγιναν φέτος 23.000 προσλήψεις αναπληρωτών (23% πάνω από πέρσι)».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης