Η έρευνα που δείχνει ότι οι Γερμανοί δεν έχουν καλή ενημέρωση για την κρίση στην Ελλάδα

δημοσιεύει στο νέο της φύλλο η Süddeutsche Zeitung.

Τα συμπεράσματα έρευνας του Ιδρύματος Otto Brenner, που ανήκει στο μεγαλύτερο γερμανικό συνδικάτο IG Metall, δημοσιεύει στο νέο της φύλλο ηSüddeutsche Zeitung.

Όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, «το Ίδρυμα Otto Brenner ασχολήθηκε λεπτομερώς με την Ελλάδα το 2015. Αυτή την Πέμπτη το ίδρυμα (…) δημοσιεύει μια έρευνα σχετικά με τα ρεπορτάζ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης για την ελληνική κρίση», σημειώνει το δημοσίευμα και επισημαίνει:

«Μεγάλο μέρος του πληθυσμού τήρησε κριτική στάση απέναντι στις αναφορές των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης για την κρίση στην Ελλάδα και ένιωσε ότι λαμβάνει κακή ενημέρωση, είναι η θέση που διατυπώνουν οι Κιμ Όττο, Αντρέας Κόλερ και Κριστίν Μπάαρς από το Πανεπιστήμιο του Βύρτσμπουργκ. Εξετάστηκαν οι κύριες εκδόσεις των εκπομπών Tagesschau και Heute (σ.σ. δελτία ειδήσεων στο πρώτο και το δεύτερο αντίστοιχα πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης) και οι ειδικές εκπομπές Brennpunkt και ZDF spezial».

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι «τα ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση χρέους ήταν μη ισορροπημένα και είχαν λίγο βάθος, οι δημοσιογράφοι συμπεριλάμβαναν συχνά προσωπικές τους εκτιμήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση λάμβανε σπανιότερα τον λόγο συγκριτικά με άλλες πλευρές και της ασκούνταν συχνότερα κριτική», γράφει η SZ.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης