Formula 1: Ο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε τη νίκη στη Μόντσα

Ο Χάμιλτον παραμένει στην 1η θέση της γενικής βαθμολογίας

Οι στρατηγικές ήταν διαφορετικές ανά ομάδα, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε κακή εκκίνηση και ο Νίκο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε τη νίκη στη Μόντσα, που ήταν η δεύτερη σερί στη σεζόν. Κάπως έτσι περιγράφεται συνοπτικά ο αγώνας της ιταλικής πίστας, που είχε λίγες μάχες και είχαμε περισσότερες μάχες στις στρατηγικές.

Όπως προαναφέραμε, ο Χάμιλτον έκανε κακή εκκίνηση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι δύο Ferrari και ο Ρόσμπεργκ, που έχασε για λίγο το προβάδισμα στο πιτ στοπ του. Τελικά, η επιλογή της Scuderia να πάει σε δύο πιτ στοπ, αντί για ένα, την άφησε πίσω από τη Mercedes, με τον Ρόσμπεργκ να βλέπει πρώτος την καρό σημαία και τον Χάμιλτον από τη δεύτερη θέση για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον ομόσταυλό του να μειώνει τη διαφορά στους δύο βαθμούς.

Τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, πίσω του ο Κίμι Ραϊκόνεν και ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Βαλτέρι Μπότας, Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Φελίπε Μάσα, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Ντανιίλ Κβιάτ, Πασκάλ Βερλάιν, Τζόλιον Πάλμερ και Φελίπε Νασρ, ενώ αξίζει να αναφερθούμε και στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι τιφόζι οπαδοί στη Μόντσα με χρήση καπνογόνων και συνεχή αποθέωση, ειδικά όταν περνούσαν τα κόκκινα μονοθέσια.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον προηγείται με 250 πόντους έναντι 248 του Ρόσμπεργκ, με τον Ρικιάρντο να είναι πολύ πιο πίσω στην τρίτη θέση με 161. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 498 βαθμούς, η Red Bull ακολουθεί με 290 και η Ferrari είναι τρίτη με 279.

Διαβάστε επίσης