Αιτωλοακαρνανία: Πρωτιές υποψηφίων για μία ακόμα χρονιά - ΟΝΟΜΑΤΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ψηλά ο πήχης από τους επιτυχόντες

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπήκε χθες με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. Πανελλαδικά, εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 72.973 υποψήφιοι από τους 105.548 που διαγωνίστηκαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στην Αιτωλοακαρνανία ακόμη μια φορά αναδείχθηκαν επιστήμονες και αριστούχοι, από τους εισακτέους ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χρήστο Καζαντζή, η εικόνα είναι άκρως ικανοποιητική καθώς αρκετοί Αιτωλοακαρνάνες εισήχθησαν σε εξαιρετικές σχολές. «Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καλή επιτυχία στις σπουδές τους. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η συνεχώς ανοδική πορεία που καταγράφεται και να αριστεύουν οι μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας.  

  Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής

christos-kazantzis-dieythyntis-deyterovathmias-ekpaideysis-aitoloakarnanias.jpg

Πριν από μερικά χρόνια οι Παιδαγωγικές Σχολές μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον και την αγωνία των υποψηφίων φτάνοντας στα ύψη τις βάσεις. Η εξήγηση είναι απλή. Οι φοιτητές των παιδαγωγικών, ως απόφοιτοι έβρισκαν εύκολα δουλειά στα σχολεία. Τώρα με την κρίση και την παύση των διορισμών οι παιδαγωγικές σχολές έχασαν το ενδιαφέρον των υποψηφίων με αποτέλεσμα να εισάγεται κάποιος σε παιδαγωγική σχολή με βαθμούς κάτω από τη βάση όπως το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο που η βάση είναι 9.887, το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών στη Φλώρινα με 8.782 μόρια ενώ οι επιστήμες της προσχολικής αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού θα δεχθούν φοιτητές με τα 8.368 μόρια.
Υψηλότερη βάση έχει όπως είναι φυσικό, καταγράφει η Παιδαγωγική σχολή Αθηνών με 14.670 μόρια.

Ο πρώτος κάθε σχολείου του Αγρινίου μίλησε στη «Σ» για την σχολή που κατάφερε να εισαχθεί και τον λόγο που την επέλεξε. Ωστόσο, αρκετοί αριστεύσαντες ήδη έχουν αναχωρήσει για την πόλη που πέρασαν, διότι  γνώριζαν τα μόριά τους καιρό πριν και πως ο στόχος τους είχε ήδη επιτευχθεί.

Το Αγρίνιο για μια ακόμα χρονιά έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στην εισαγωγή υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υποψήφιοι από την περιοχή μας είχαν ξεχωριστές και σπουδαίες επιδόσεις.

Ο Βαγγέλης Τσουκάρας (Μουσικό Σχολείο Αγρινίου – 19.434 μόρια) τόνισε ότι «ήταν η πρώτη μου επιλογή η Ιατρική Αθηνών. Θεωρώ πως η Ιατρική στην Αθήνα είναι η καλύτερη σχολή στο είδος της στην Ελλάδα και νομίζω πως θα μου δώσει αρκετές επιλογές. Ένα άλλο κριτήριο ήταν ότι στην πρωτεύουσα σπουδάζει και η αδελφή μου. Δεν έχω αποφασίσει τι ειδικότητα θα επιλέξω ακόμη, εξάλλου έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου για να διαλέξω».

 

  Ο Βαγγέλης Τσουκάρας

vaggelis-tsoykaras.jpg

Η Σπυριδούλα Λουκοπούλου (1 ΓΕΛ Αγρινίου – 19.399 μόρια) σημείωσε πως «πέρασα Ιατρική Ιωαννίνων. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και ήμουν σίγουρη ότι την «πιάνω». Την επέλεξα γιατί είναι κοντά στο Αγρίνιο και έχω σοβαρές προοπτικές για να πάρω το πτυχίο μου στα έξι χρόνια, όχι όπως σε άλλες αντίστοιχες σχολές της υπόλοιπης χώρας που τις κλείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μου αρέσει περισσότερο η παιδιατρική, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη ακόμη».

 

  Η Σπυριδούλα Λουκοπούλου

spyridoyla-loykopoyloy.jpg

Η Κωνσταντίνου Σουκάντου (4ο ΓΕΛ Αγρινίου – 19.122 μόρια) επισήμανε ότι «εισάγομαι Ιατρική Θεσσαλονίκης. Ήταν πρώτη μου επιλογή η σχολή αυτή γιατί μου άρεσε και μου αρέσει γενικότερα να ασχολούμαι με τον άνθρωπο. Μου αρέσουν επίσης και κάποιες ειδικότητες, όπως η Νευρολογία η Ψυχιατρική. Τα πρώτα έξι χρόνια είναι γενικής ιατρικής και έχω μεγάλα περιθώρια να σκεφτώ ποια από τις δύο ειδικότητες θα επιλέξω τελικά».

 

  Η Κωνσταντίνου Σουκάντου

konstantina-soykantoy.jpg

Η Θεοδώρα Παπούλια (5ο ΓΕΛ Αγρινίου – 19.094 μόρια) δήλωσε πως «πέρασα Στρατιωτική Ψυχολογία. Επέλεξα την σχολή αυτή γιατί συνδυάζει την Ψυχολογία που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, διότι θεωρώ ότι έχω κάποιο χάρισμα να ψυχολογώ τους ανθρώπους και θα ήθελα να ασχοληθώ και με τα ενδότερα της επιστήμης αυτής. Το γεγονός ότι είναι στρατιωτική ψυχολογία μου αρέσει περαιτέρω γιατί στο στρατό θα αποκτάς πειθαρχία και οργάνωση. Επίσης, θα μπορώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου από τον επιστημονικό τομέα.  Ακόμη η σχολή, θα μου παρέχει επιπρόσθετη εκπαίδευση, θα μπορώ να ασχοληθώ με την έρευνα, τις μελέτες, να μάθω ξένες γλώσσες, ενώ παράλληλα σου αφήνει και την επιλογή να ενταχθείς για παράδειγμα ως εμπειρογνώμονας στην Αστυνομία. Η σχολή αυτή ήταν η δεύτερη επιλογή μου και είναι στη Θεσσαλονίκη. Πρώτη είχα θέσει την Στρατιωτική Νομική, αλλά ευτυχώς πέρασα εκεί που ίσως ήθελα περισσότερο. Επίσης, στη σχολή αυτή υπήρχαν τέσσερις θέσεις συνολικά θέσεις πανελλαδικά και κατέκτησα τη μία από αυτές».

 

 Η Θεοδώρα Παπούλια

theodora-pappoylia.jpg

Πηγή: sinidisi.gr

 

Διαβάστε επίσης