Φθηνότερα στη Ρώμη παρά στην Αθήνα

του δημητρη αβραμιδη

Διαβάζω τα νέα διόδια της Ολυμπίας οδού που σύντομα θα κληθούμε να πληρώνουμε για το τμήμα Πάτρα-Κόρινθος.

Σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς θα φτάσουν, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στα 7,20 ευρώ. Συνεχίζοντας από Κόρινθο προς Αθήνα η συνολική επιβάρυνση των διοδίων θα ξεπερνά τα 12 ευρώ ενώ αν χρησιμοποιηθεί και η Αττική οδός τα διόδια θα αγγίζουν τα 15 ευρώ. Επειδή δε, για εμάς τους Πατρινούς το ταξίδι είναι πάντα μετ’ επιστροφής οι τιμές αυτές διπλασιάζονται. Με δύο λόγια ένα απλό πηγαινέλα Πάτρα-Αθήνα, άνευ Αττικής οδού, θα θέλει μόνο για διόδια περίπου 24 ευρώ.

Συνεχίζω τους λογαριασμούς. Πάτρα-Αθήνα, μετ’ επιστροφής, έχει μια μέση κατανάλωση 40 λίτρων βενζίνης. Με μια τιμή, ας πούμε, στο 1,35 ευρώ/lit, χρειαζόμαστε, πήγαινε-έλα, για βενζίνη 54 ευρώ. Κι άλλα 24 ευρώ για τα διόδια, φτάνουμε στα 78 ευρώ για να πάμε στην Αθήνα και να γυρίσουμε. Πολύ δεν είναι;

Αλλά το ωραιότερο σας το φύλαξα για το τέλος. Ταξιδεύετε από Πάτρα προς αεροδρόμιο, μέσω Αττικής οδού. Πληρώνετε για διόδια και βενζίνη κάτι παραπάνω από 50 ευρώ. Το πάρκινγκ του αεροδρομίου δεν το λογαριάζω. Μπαίνετε στο αεροπλάνο για Ρώμη και το εισιτήριο κοστίζει 48 ευρώ. Ή πετάτε για Λονδίνο με 62 ευρώ.

Συνοψίζω:

Πάτρα-αεροδρόμιο: 50 ευρώ και κάτι ψιλά.

Αθήνα-Ρώμη: 48 ευρώ.

Αθήνα-Λονδίνο: 62 ευρώ.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Υ.Γ. Να σας στενοχωρήσω κι άλλο. Στην πτήση Βρυξέλλες-Βερολίνο μπορείτε να βρείτε εισιτήριο με λιγότερα από 30 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ