Με αεροπλάνα, βαπόρια και ΙΧ η έξοδος του 15Αυγουστου - Αυξημένα μέτρα στην Κορίνθου - Πατρών

19 σημεία μονοδρομημένα στην Ολυμπία Οδό

Ενισχύει την παρουσία της από σήμερα στα εθνικά οδικά δίκτυο η ΕΛΑΣ και εντείνει στην Κορίνθοπυ - Πατρών, όπου αναμένεται σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας λόγω της εξόδου του 15Αυγουστου. Κατά τις ώρες αιχμές, από το μεσημέρι και μετά, δεν αποκλείονται καθυστερήσεις και ανάσχεση της κυκλοφορίας, δεδομένου ότι λόγω των έργων της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο έως τηςν Πάτρα υπάρχουν 19 τμήματα μονοδρομημένα!

 Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί κλπ).

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 16.00-21.00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 06.00-16.00.
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16.00 23.00.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου ισχύουν οι απαγορεύσεις θερινής περιόδου.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Στο μεταξύ αυξημένη θα είναι από σήμερα η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας και συγκεκριμένα στην ακτοπλοϊκή  γραμμή προς Κεφαλλονιά, όπως επίσης απ[ό την Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Αντιστοίχως, στο λιμάνι του Πειραιά, τις τελευταίες ημέρες  σημειώνεται το αδιαχώρητο με τους ταξιδιώτες να συρρέουν προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία με προορισμό Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.  Επίσης,  αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να φύγουν για τον προορισμό των διακοπών τους με αεροπλάνο.


 



 

Διαβάστε επίσης