Βγήκαν στους δρόμους οι αδειούχοι του Αυγούστου - Υπομονή στην Ολυμπία Οδό με 20 μονοδρομημένα σημεία από Κόρινθο έως Πάτρα

Πάνω από 50.000 οχήματα κατευθύνθηκαν ήδη προς Πελοπόννησο

Πάνω από 50.000 οχήματα υπολογίζεται ότι έχουν περάσει από χθες το πρωϊ προς την Πελοπόννησο , από τα διόδια της Ελευσίνας, στοιχείο που δείχνει ότι οι εκδρομείς του Αυγούστου έχουν ήδη ξεκινήσει για τις διακοπές τους.

Η κυκλοφορία στην Ολυμπία οδό, για την ώρα τουλάχιστον, διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λόγω τροχαίου, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα αστικό λεωφορείο, μία νταλίκα και πέντε ΙΧ. Και στο ρεύμα προς Αθήνα παρατηρείται αυξημένη κίνηση με προορισμούς το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και της μέχρι αργά το βραδύ της Κυριακής αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο. Συνολικά από το πρωί της Παρασκευής έως και τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής έχουν προγραμματιστεί να αποπλεύσουν περισσότερα από 100 πλοία με προορισμούς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό με πληρότητες που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 80%.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και στους σταθμούς των τρένων. Στον αερολιμένα οι αναχωρήσεις προς προορισμούς του εσωτερικού κερδίζουν τις προτιμήσεις προς το παρόν των πρώτων εκδρομέων του Αυγούστου.

Τα νησιά του Ιονίου  έχουν και φέτος την τιμητική τους, ιδιαίτερα μετά την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά, αν και εκδρομείς επιλέγουν ακόμη την αναχώρηση από Κυλλήνη, προκειμένου να μειώσουν το μεταφορικό κόστος. Ενισχυμένα είναι τα δρομολόγια α Κυλλήνης - Ζακύνθου, ενώ για μία ακόμη χρονιά ψηλά στις προτιμήσεις είναι η Λευκάδα, εξαιτίας της οδικής σύνδεσης . Αυξημένη είναι και η κίνηση στα ΚΤΕΛ. Για τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα αναχωρούν τακτικά  έως και οκτώ πούλμαν την ημέρα.

 Δεν αποκλείεται πάντως  στην κάθοδο προς Πελοπόννησο, στην Κορίνθου - Πατρών,  να δημιουργηθούν ουρές  στη διάρκεια της ημέρες, ιδιαίτερα  τις ώρες  της κυκλοφοριακής αιχμής, δεδομένου ότι από την Κόρινθο έως την Πάτρα υπάρχουν 20 (!) μονοδρομημένα σημεία, λόγω των έργων που εκτελούνται στον αυτοκινητόδρομο.

Δεν είναι εξάλλου  λίγοι και  οι χρήστες της Κορίνθου - Πατρών για την αποφυγή του κόστους των διοδίων εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό, όπου επίσης παρατηρείται αυξημένη κίνηση εξαιτίας και των αστικών μετακινήσεων των λουομένων προς τις ανατολικές ακτές της Αχαΐας.

Διαβάστε επίσης