Επανέρχονται με νέες κινητοποιήσεις οι Αγρότες της Αχαΐας - Προχωρούν σε αποκλεισμούς και καταλήψεις

Τι αποφάσισε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο χορό δυναμικών κινητοποιήσεων μπαίνουν τις επόμενες κιόλας ημέρες οι αγρότες της Αχαΐας. Τη "σημαία" σήκωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, τα μέλη του οποίου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισαν να επανέλθουν κάνοντας και πάλι αισθητή την παρουσία τους με συμβολικούς αποκλεισμούς και καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να προχωρήσουν εκ νέου σε μπλόκα της Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των βενζινάδικων στο Αίγιο, κάτι που θα οριστικοποιηθεί μετά την συμμετοχή αντιπροσωπείας τους στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιουλίου στην Λάρισα. Μάλιστα προσανατολίζονται σε "έφοδο" στην πόλη των Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγωνιστική δράση των αιγιαλέων αγροτών θα ανασταλεί προσωρινά στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο προειδοποιούν για "θερμό" φθινόπωρο.

Η υψηλότερη  φορολόγησή τους, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια, ο υπέρογκος ΕΝΦΙΑ, η μείωση των επιδοτήσεων και ο διαχωρισμός, σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη - με βάση το 51% του εισοδήματος - με ορατό κίνδυνο  αποκλεισμού μικροκαλλιεργητών από ενισχύσεις, είναι τα μέτρα της Κυβέρνησης που βρίσκουν αντίθετους τους αγρότες.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα τωνκινητοποιήσεων αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ