Τα Παραμύθια της Νερομάνας στο Άνω Καστρίτσι

ολοκληρωνονται αύριο τεταρτη 27 ιουλιου

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Άνω Καστρίτσι «τα παραμύθια της Νερομάνας». Στις 7:00 το απόγευμα το κουβάρι με τα παραμύθια θα ξετυλίξουν ντόπιοι αφηγητές κάτοικοι του Καστριτσίου, μαζί με μικρούς και μεγάλους φίλους για να μας μεταφέρουν με αγάπη, φαντασία και όνειρα σε ένα κόσμο μαγικό! Θα ζωντα­νέψουμε όλοι μαζί στη Νερομάνα Άνω Καστριτσίου, αγαπημένα παραμύθια, μύθους και ιστορίες. Μαζί μας οι αφηγήτριες Κονδυλία Θεοδωροπούλου και Γεωργία Καρκάνη.

Μέσα στη φύση θα κάνουμε ένα δημιουργικό παιχνίδι εμπνευσμένο από μύθους και παραμύθια. Με υλικά από το περιβάλλον, θα δημιουργούμε φυσικά όργανα, θα τραγουδήσουμε  και θα διασκεδάσουμε απολαμβάνοντας τη φύση σε μια ακόμα… Νερομάνα.

Στις 8.30 το βράδυ στον περίβολο της εκκλησίας του χωριού, θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Να σου πω μια ιστορία ; » με την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου. Είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο, βασισμένο σε γνωστές ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι. 

Θα ακολουθήσει στις 9.30 το βράδυ η Τελετή λήξης της Γιορτής των παραμυθιών με μουσικές και παραδοσιακά κεράσματα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Κρήνη. Έγιναν στην πλατεία του χωριού, σε γραφικά μονοπάτια, στη ρεματιά της Νερομάνας, στο Κεφαλόβρυσο και στο Πολύεδρο.

Οι συναντήσεις έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας των παραδοσιακών παραμυθιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τον κόσμο, τη γνωριμία και προσέγγιση των νεότερων με τη ζωή και τις εμπειρίες προηγούμενων γενεών, αλλά και την επαφή με τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Και φέτος λοιπόν, «τα παραμύθια της Νερομάνας» αγκαλιάζουν την πόλη και μας θυμίζουν πόσο εύκολα και απλά μπορούμε να διασκεδάσουμε και να χαρούμε!

 

Διαβάστε επίσης