«Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, δηλαδή η διάθεσή του να πληρώσει για την άδεια» ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ασφάλεια τις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Τόνισε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες «είναι κρυστάλλινος, αντικειμενικός και πρότυπο για άλλες διαδικασίες».
Είναι πολύ σύνηθες, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, όταν έρχεται η Πολιτεία να ρυθμίσει μια αγορά και κάποιοι θίγονται, ο τρόπος σκέψης των επιχειρηματιών να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές τους.
«Ουδέν ψευδέστερον» υπογράμμισε ο κ. Παππάς και κάλεσε «τους πάντες να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων».
Εξάλλου, χθες, στη δεξίωση για τα 42 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κ. Παππάς προανήγγειλε το κλείσιμο του καναλιού Mega επιχειρώντας παράλληλα να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το Mega «αποτελεί πλέον παρελθόν» και ότι για το κλείσιμο ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες του. Αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «υπουργού-καναλάρχη», λέγοντας ότι είναι απλώς «διαιτητής».
Συνάντησε διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού, στον οποίο είπε ότι εάν το τίμημα της άδειας είναι μεγάλο κι ότι αν οι υποψήφιοι δώσουν πολλά λεφτά, τότε είναι πολύ πιθανόν να δοθεί άδεια και για πέμπτο κανάλι, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους. Όταν ο συγκεκριμένος διευθυντής τον ρώτησε αν θα κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος πληρώνει κανονικά τους φόρους, έχει 500 εργαζόμενους, δεν έχει ζημιές, έχει μικρό κέρδος, επειδή θα καταβάλει μικρότερο τίμημα, από τους άλλους υποψήφιους νεοκαναλάρχες, ο «υπουργός-διαιτητής» απάντησε ξερά ότι κανένας σταθμός δεν έχει άδεια, οι προσωρινές, είπε, έχουν λήξει τον Δεκέμβριο του 2015. Αμέσως μετά απομακρύνθηκε για να συναντήσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.