Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι στην τοπική κοινότητα Μετοχίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της τοπικής κοινότητας Λευτέρη Ιωσηφίδη, εδώ και 3,5 μήνες το Λάππα δεν έχει νερό! Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα… Το οποίο φυσικά είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και δεν κάνει μόνο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων αλλά και των παραθεριστών λόγω της αύξησης επισκεψιμότητας στην παραλία της Καλόγριας.
Όπως καταγγέλλει στη ΓΝΩΜΗ ο κ. Ιωσηφίδης στο Λάππα υποφέρουν από την έλλειψη πόσιμου νερού, τη στιγμή που ο ίδιος έχει ενημερώσει και εγγράφως τόσο τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ και τους αρμόδιους αντιδήμαρχους.
«Καταλαβαίνετε ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το να μην έχεις νερό στο σπίτι σου, σε οδηγιεί σε απελπιστική κατάσταση. Εγώ ο ίδιος, γίνονται αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από τους συγχωριανούς μου, οι οποίοι έχουν δίκιο», τονίζει ο κ. Ιωσηφίδης.
Σχετικά με τις ενέργειες της ΔΕΥΑΔ και του δημου που αφορά τη νέα γεώτρηση στην τοπική κοινότητα Μετοχίου, ο κ. Ιωσηφίδης είπε: «Η αλήθεια είναι ότι και ο κ. Τραχάνης και ο δήμος εχουν κάνει ενέργειες που βοήθησαν κάπως την κατάσταση στο Μετόχι, όχι όμως στο Λάππα. Παράλληλα, αναγκάζομαι να ζητάω νερό από ιδιώτη στο Βουπράσιο για να καλύπτω τις ανάγκες του χωριού, όμως αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Η περιοχή μας είναι τουριστική. Εκτός από εμάς, έχουν αγανακτήσει και οι παραθεριστές», συμπληρώνει ο κ. Ιωσηφίδης.
Προβλήματα με τους αλλοδαπούς
Ένα ακόμη ζήτημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία Μετοχίου, όπως αναφέρει ο κ. Ιωσηφίδης είναι η παρουσία αλλοδαπών που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. «Λειτουργούν, δεν γνωρίζω πώς, τέσσερα καταστήματα με τα δικά τους προϊόντα, δημιουργώντας προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση των μικρών αυτών επιχειρήσεων, ενώ σε αυτά συγκεντρώνεται πολύ μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Με δικά μου έξοδα, πολλές φορές, μισθώνω εργάτες για να καθαρίζω τους κοινόχρηστους χώρους, στους οποίους συγκεντρώνονται», εξηγεί ο κ. Ιωσηφίδης. Και ξεκαθαρίζει:
«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εδώ και χρόνια συμβιώνουμε με τους αλλοδαπούς εργάτες, χωρίς να αντιδρούμε και δεν είμαστε ρατσιστές. Είναι δικαίωμά μας όμως, όπως γινεται και στις άλλες περιοχές της χώρας, να δημιουργηθούν συνθήκες ώστε η συμβίωσή μας να είναι αρμονική».