Αιγιάλεια: Δημοτικές "κόντρες" για τον Αλεξάντερ Πέϊν - Με απώλειες η απόφαση ανακήρυξης ως Επίτιμου Δημότη

Στις 18 Αυγούστου

Πεδίο για δημοτικές κόντρες, αποτέλεσε - όλως περιέργως - η απόφαση της ΔΗΚΕΠΑ του δήμου αιγιάλειας, να υποδεχτεί μέσα στον προσεχή Αύγουστο, τον Οσκαρικό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέϊν και να του αποδώσει τιμές, που δεν τις συνηθίζει συχνά, "εκμετελλευόμενη" την παγκόσμια  αυτή προσωπικότητα για λόγους προβολής της περιοχής, αλλά και του θεσμού "Οινοξένεια", σε εκδήλωση των οποίων - στις 18 του μήνα - θα υλοποιήσει  τις διακρίσεις στο πρόσωπό του.

Ο δήμος, θα ανακηρύξει τον Πέϊν, σε επίτιμο  δημότη αιγιάλειας και πρεσβευτή της, θέμα  που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (το βράδυ της Τετάρτης), αλλά έμελλε ν' αποτελέσει  αντικείμενο αντιπαράθεσης, παρά την πλατιά αναγνώριση του καλλιτέχνη και την "τύχη" της πόλης, λόγω της καταγωγής του παππού του, της μητέρας του  από κει, αλλά και της μέλλουσας συζύγου του.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε τους διοργανωτές για "φιγούρα", αφού η ΔΗΚΕΠΑ μένει "στις εντυπώσεις και δεν έχει οργανώσει κάτι για να προβληθεί η περιοχή, όπως ένα τουρ στην ορεινή  περιοχή για να προβάλλει μέσω του  Πέϊν τα κρασιά της παγκοσμίως, ως μία μοναδική ευακαιρία".

Ενστάσεις κατατέθηκαν και από την μείζονα  αντιπολίτευση, με τον Στ. Θεοδωρακόπουλο να λέει "πως υπάρχουν πολλοί που πονάνε  αυτόν τον τόπο και διαπρέπουν παγκόσμια  αλλά αμελούνται" και τον Βασ. Φιλιππόπουλο να σημειώνει ότι "δεν μπορεί έναν άνθρωπο που δεν ξέρει καν την περιοχή να τον ψηφίσει για πρεσβευτή της".

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΠΑ Διαμάντως Βασιλακοπούλου, που στη δικαιολογημένη της "'έκρηξη", απευθυνόμενη στους παραπάνω είπε: "Όλο αυτό που γίνεται, το θεωρώ  μεγάλη ντροπή.  Το πάμε και το φέρνουμε το θέμα. Ντρέπομαι".

Ο δήμαρχος, εξήγησε πως ο ίδιος  ο Πέϊν επέδειξε ενδιαφέρον να ενταχθεί ως δημότης, θεωρώντας το τιμή , ενώ τόνισε πως την ίδια μέρα θα είναι παρούσα στην τελετή  η υπουργός τουρισμού  Ελ. Κουντουρά κι εκπρόσωποι της ένωσης ελλήνων ηθοποιών  και οινοποιών.

Τελικά το σώμα ψήφισε ομόφωνα, πλην μιας λευκής  ψήφου του εκπροσώπου του ΚΚΕ Χρ.Λαϊνά.

Διαβάστε επίσης