Ειλημμένη η απόφαση για φιλοξενία μεταναστών στο Αγρίνιο; - Καμία απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας το θέμα – Παραμένει στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης το πρώην στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας

Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών –μία περίπου εβδομάδα μετά- στα ερωτήματα που έθεσε ο Δήμος αναφορικά με το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστριών στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Αγρινίου. από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή, κατέθεσε έντονες ενστάσεις και ισχυρούς προβληματισμούς κατά πόσο και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να φιλοξενηθούν 18 μετανάστριες στον Ξενώνα, με βάση πάντα το έγγραφο που εστάλη πριν μία εβδομάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά όλους τους Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών της χώρας.

Η Δημοτική Αρχή εκτός των άλλων κατέθεσε ενστάσεις τόσο για το προσωπικό όσο και για την φύλαξη του Ξενώνα αλλά και για τους πόρους που θα απαιτηθούν σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για φιλοξενία μεταναστριών στον Ξενώνα.

Την ίδια στιγμή μετά από επικοινωνία της «Σ» με το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή του να φέρει προς συζήτηση το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα. Στην εν λόγω συνεδρίαση με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιπες παρατάξεις του σώματος, καθώς σε παλιότερες συνεδριάσεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν προτείνει χώρους για πιθανή στέγαση προσφύγων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας και πιο συγκεκριμένα το πρώην στρατόπεδο στη θέση Άγριλος συνεχίζει να βρίσκεται στα σχέδια της Κυβέρνησης για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, αν και η τοπική κοινωνία από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης