Πάτρα: Το Λιμεναρχείο για το φερι μπωτ που πήρε κλίση στο Ρίο

"εφταιγαν τα φορτηγά"

Την 21-06-16 και περί ώρα 08:00 διενεργείτο  εκφόρτωση των οχημάτων του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ» Ν.Π.7332 στο Δυτικό Προβλήτα Ρίου. Το εν λόγω πλοίο είχε καταπλεύσει από το λιμένα Αντιρρίου εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο των 07:45. Η διαδικασία της εκφόρτωσης είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πλην δύο φορτηγών οχημάτων τα οποία ενώ βρίσκονταν στον καταπέλτη λόγω των διαστάσεων τους προκάλεσαν μέρος της πλώρης να εφάπτεται στον προβλήτα και ο καταπέλτης του πλοίου να ανασηκωθεί.  

Περί ώρα 08:35 το Ε/Γ-Ο/Γ « ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ.» Ν.Π. 11771 το οποίο μόλις είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία εκφόρτωσης επιβατών και οχημάτων στον προβλήτα Ρίου αποκόλλησε εν λόγω πλοίο με χρήση κάβου. Περί ώρα 08:45 το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ» Ν.Π.7332 αναχώρησε κενό φορτίου για Αντίρριο προκειμένου εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του των 09:15 από Αντίρριο.

Από την Υπηρεσία μας τηρήθηκαν όλα τα μέτρα τάξης και ασφάλειας και επιβάτες και οχήματα που ευρίσκονταν στον προβλήτα φορτώθηκαν ομαλά στο Ε/Γ-Ο/Γ  « ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ.» Ν.Π. 11771.       

Διαβάστε επίσης