Γαλλία-Ελβετία 0-0 και πρόκριση για τις δύο ομάδες

ειχαν ευκαιριες για γκολ

Στο 12’ ο Πογκμπά επιχειρεί το σουτ, αλλά ο Ζόμερ διώχνει και με τη βοήθεια του δοκαριού καταλήγει κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο άσος της Γιουβέντους δοκιμάζει ξανά το πόδι του, αλλά η μπάλα σταματάει ξανά στο δοκάρι, χάνοντας δύο μοναδικές ευκαιρίες για τη Γαλλία. Η Γαλλία που είχε την απόλυτη υπεροχή δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Στο 57’ ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πογκμπά βρήκε τον Γκριζμάν, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, αλλά και πάλι έδιωξε ο εκπληκτικός Ζομέρ! Οι Ελβετοί που είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν, όμως να δημιουργήσουν κάποια φάση.

Στο 76’ η Γαλλία έκανε… «χατ τρικ» στα δοκάρια! Ο Σισόκο βγάζει εκπληκτική σέντρα κι ο Παγέτ στην κίνηση πιάνει το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ζόμερ.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στο 0-0 που τους έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ότι δύο Ελβετοί ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να αλλάξουν εμφανίσεις, μιας και είχαν σκιστεί από σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ έσκασε και η… μπάλα!

Διαιτητής: Σκόβινα (Σλοβενία)

Κάρτες: Ραμί, Κοσιελνί,

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63’ Παγέτ), Γκριζμάν, Ζινιάκ

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Ντζεμαϊλί, Τσάκα, Μπεχράμι, Σακίρι (79’ Φερνάντες), Μεχμέντι (86’ Λανγκ), Εμπολό (74’ Σεφέροβιτς)
 

Διαβάστε επίσης