Αχαϊα: Μαλλιά - κουβάρια γονείς κι εκπαιδευτικοί με την Περιφερειακή Εκπαίδευση - "Σκόνη" άφησε πίσω της η συνάντηση με την υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου

ενόχληση ο χαρακτηρισμός "διαμεσολαβητές" που χρησιμοποίησε ο Κ. Γιαννόπουλος

Με τους εκπαιδευτικούς, ήρθε και η σειρά των γονέων να αντιδράσουν στην ανακοίνωση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος στις αρχές της της εβδομάδας - όπως έγραψε το tempo24.gr - με την οποία εξαπέλυε πυρά κατά όσων δεν προσήλθαν στη συνάντηση - σύσκεψη με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωτοσπούλου.

"Με έκπληξη το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας διάβασε την πρωτοφανή, αδικαιολόγητη και προσβλητική για το θεσμό αυτού του συλλογικού οργάνου του γονεϊκού κινήματος ανακοίνωση-δήλωση του Περιφ/κού Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλου, σχετικά με την παρουσία της Προέδρου μας στη σύσκεψη, που διοργάνωσε την Παρασκευή 10-6-2016 στο γραφείο του. Στόχος ήταν μάλλον η πρόκληση εντυπώσεων, αφού η «απάντηση» στο υπόμνημα, που επιδόθηκε θεσμικά από την Πρόεδρο στον ίδιο, δόθηκε μέσω διαδικτύου και ΜΜΕ!" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

"Η Ομοσπονδία ποτέ δεν αρνήθηκε το δημοκρατικό διάλογο με όλους τους φορείς, αντίθετα τον επιζητεί και τον προκαλεί. Μπορούμε όμως να μιλάμε για δημοκρατικό διάλογο, όταν ήδη έχουν δρομολογηθεί με μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων και εγκυκλίων σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση;" θέτει το ερώτημα και προσθέτει:

"Η ανακοίνωση αυτή προφανώς δείχνει τον εκνευρισμό του Περιφ/κού Δ/ντή για την αποτυχία της συνάντησης-φιέστας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποκαλεί ειρωνικά και υποτιμητικά «διαμεσολαβητές» και μας απειλεί ότι θα διαχειρίζεται ο ίδιος τα προβλήματα απευθείας με τους γονείς και όχι με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους τους! Προσπαθεί δηλαδή να ακυρώσει το σημαντικότερο συλλογικό όργανο των γονέων της Αχαΐας.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον Περιφερειακό Δ/ντή ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας επί δυο δεκαετίες αποτελεί ανεξάρτητο συλλογικό όργανο, που αποτελείται από εκλεγμένους μέσα από το γονεϊκό κίνημα γονείς - εθελοντές, με μοναδικό σκοπό να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των γονιών όλης της Αχαΐας μέσα από τις κατά τόπους Ενώσεις Γονέων και να τους εκφράζει με έντονο και δυναμικό τρόπο στις αρμόδιες αρχές και φορείς, ανεξάρτητα από την πολιτική των όποιων εκάστοτε κυβερνήσεων. Όλες οι αποφάσεις της λαμβάνονται συλλογικά και εκφράζονται δημόσια από τα θεσμοθετημένα όργανα εκπροσώπησής της, ενώ συγκλίνει με τις θέσεις της ΑΣΓΜΕ σε όλα τα ζητήματα".

Διαβάστε επίσης