Πάτρα: Το λάθος του Ν. Βούτση με τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Νικολόπουλου - Απάντηση Νικολόπουλου: "Η Νίκη μας δεν "έφυγε" ακόμα"

σε ετοιμοτητα η ιατρική ομάδα για τη δωρεά ζωτικών οργάνων

Σύγχυση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο προκάλεσε σήμερα από το συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προς την οικογένεια του αχαιού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Η δημοσιοποίηση του προκάλεσε τεράστια αναστάτωση.

Το μήνυμα, αφορά τη μάχη για τη ζωή που δίνει εδώ και μία εβδομάδα η 16χρονη Νίκη, κόρη του Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου. Πλην όμως στο κείμενο του κ. Βούτση   γίνεται λόγος για "απώλεια", γεγονός που προκάλεσε ταραχή στο στενό κύκλο  της οικογένειας και σύγχυση στον ευρύτερο χώρο της κοινωνίας και της πολιτικής.

Πλην όμως η Νίκη εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, δίνοντας ακόμη τη μάχη, όπως άλλωστε αποσαφήνισαν στο tempo24.gr, πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, προσθέτοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα η ιατρική ομάδα για τη δωρεάν ζωτικών  οργάνων, που θα προσφέρει η Νίκη σε συμβατούς δότες, χαρίζοντας ζωή.

Το μήνυμα του Ν. Βούτση, στον Ν. Νικολόπουλο έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Νίκο,

Είναι στιγμές που τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να εκφράσουν τη συμπαράσταση στον πόνο της απώλειας ενός τόσο προσφιλούς προσώπου. Δεχθείτε, εσύ και η οικογένειά σου, τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου για την απώλεια της αγαπημένης σας κόρης.

Σας συγχαίρω ταυτόχρονα για την απόφασή σας να δωρίσετε τα όργανα του παιδιού σας, δίνοντας με τον τρόπο αυτόν ένα υπέροχο μήνυμα για την αξία της ανθρώπινης ζωής μέσα από την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Θα ήθελα, από κοινού μαζί σας, να εξετάσουμε τις δυνατότητες αρωγής της Βουλής των Ελλήνων προς τους ειδικευμένους φορείς θεραπευτικής και εκπαιδευτικής φροντίδας ως ελάχιστο δείγμα ηθικής συμπαράστασης έναντι όσων καθημερινά δίνουν αυτόν τον αγώνα ζωής.»

Η απάντηση του Νίκου Νικολόπουλου:

"Η Νίκη μας δεν "έφυγε" ακόμη. Ο ΘΕΟΣ θέλει ακόμη η Νίκη μας να ζει... Εάν είναι θέλημα ΘΕΟΥ πρώτα θα δώσει την καρδούλα της, τα μάτια της και όλα τα ζωτικά της όργανα, χαρίζοντας έτσι Ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Οι ευχές και οι προσευχές βοηθούν την Νίκη μας και δίνουν κουράγιο σε εμάς"

 

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ Η 17ΧΡΟΝΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και τη θερμή αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνει η οικογένεια του βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου στην εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση της κόρης τους Νίκης.

Διαβάστε επίσης