Πάτρα: Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus στηρίζουν τον πολιτισμό - Παρουσίαση του cd του Γιώργου Δίπλα με στίχους Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

Το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις 7.30 μ.μ. παρουσιάζεται στην Πάτρα το cd του Γιώργου Δίπλα για τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, το συγγραφέα του μεσοπολέμου, τον ποιητή που μίλησε για τα πάθη και τις αδυναμίες του.

563f8c52-218c-4ec0-b368-0efbeb22187e.jpg

Το μουσικό ταλέντο του πατρινού συνθέτη συνοδοιπόρησε με τους τρυφερούς και συχνά πικραμένους στίχους του αδικοχαμένου ποιητή και δημιούργησε ένα υπέροχο μουσικό άκουσμα. Το cd με τίτλο ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΚΡΙΝΟ περιλαμβάνει δέκα ποιήματα σε μελοποίηση του Γιώργου Δίπλα και κυκλοφορεί από τις πατρινές εκδόσεις Διαπολιτισμός. Τα πιο πολλά τραγούδια στο cd τα ερμηνεύει με τη μελωδική της φωνή η Δώρα Πετρίδη.

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus ως ευγενικοί χορηγοί στην έκδοση του cd συνδυάζουν για άλλη μια φορά τον πολιτισμό με την εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι αυτή η πολιτιστική παρέμβαση των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18Plus είναι η δεύτερη σχετικά με το ποιητικό έργο του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Την περσινή χρονιά συμμετείχαν με την ευγενική χορηγία τους στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας για την παρουσίαση βιβλίου – αφιέρωμα στο έργο του ποιητή με τον τίτλο «Ναπολέων Λαπαθιώτης. Ποιήματα. Άπαντα ευρεθέντα» που επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι Γιάννης Παππάς και Μαρία Φωτίου. Η εκδήλωση είχε επενδυθεί καλλιτεχνικά με τη μουσική του Γιώργου Δίπλα και το τραγούδι της Δώρας Πετρίδου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να ακούσουν για πρώτη φορά μερικά από τα τραγούδια τα οποία περιλαμβάνονται στο cd που παρουσιάζεται στο Πατραϊκό Ωδείο (Σισίνη 2 και Γερμανού, Πλατεία Αγ. Γεωργίου).

Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι:

Γιάννης Η. Παππάς, φιλόλογος-ποιητής-μεταφραστής

Ευγενία Βικάτου, πιανίστα, καθηγήτρια μουσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τηλέμαχος Τσαρδάκας, σκηνοθέτης, συγγραφέας. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ