Αυτός είναι ο πρώην αστυνομικός από την Αχαΐα που συμπεριλαμβάνεται στα Panama Papers

με βαριές κατηγορίες

"Μπουμπούκι" ο Αχαιός το όνομα του οποίου συμπελαμβάνεται στα panama papers.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, πρόκειται για έναν πρώην αστυνομικό από την Αχαΐα, ο οποίος είχε αποταχθεί από την υπηρεσία. Ο εν λόγω πρώην ένστολος, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπεξαίρεση, απάτη και μαστρωπεία. 

Στο μεταξύ, Ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. ερευνά, με απόλυτη μυστικότητα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του αστυνομικού σώματος τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έρευνας είναι διοικητές αστυνομικών τμημάτων και άλλων υπηρεσιών ενώ σε ένα τμήμα της εν εξελίξει έρευνας φαίνεται να υπάρχει συνδρομή και της ΕΥΠ που έχει προχωρήσει σε καταγραφή συνομιλιών.

Μάλιστα ήδη έχουν γίνει κατ' οίκον έρευνες σε αστυνομικούς αλλά και επιχειρηματίες, για τους οποίους εξετάζεται αν συμμετείχαν στον κύκλο των ύποπτων συναλλαγών. Κύριο ζητούμενο αποτελεί το αν έχει συγκροτηθεί «κεντρικός» εισπρακτικός μηχανισμός από αξιωματικούς διαφόρων υπηρεσιών προκειμένου να μην υπάρχει έλεγχος σε δεκάδες νυχτερινά κέντρα και κυρίως σε μίνι καζίνα, «στούντιο», λέσχες, κυκλώματα σωματεμπορίας κ.λπ.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη κάνουν λόγο για «έρευνα στην οποία υπάρχει διαρκής συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και οι οποίες ορίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών και τις κατασχέσεις υπολογιστών, ηλεκτρονικών στοιχείων και εγγράφων, όπως και άλλα δεδομένα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους ήδη ελεγχόμενους είναι και ιδιοκτήτης καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που είχε γίνει στόχος επίθεσης από αγνώστους.

Στα νέα πρόσωπα των Panama Papers και πρώην αστυνομικός

Πρώην αστυνομικός ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Αχαΐας και είχε κατηγορηθεί για απάτες και υπόθεση σωματεμπορίας φέρεται να περιλαμβάνεται στα περιώνυμα Panama Papers. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται ονόματα πλαστικών χειρουργών και νευροχειρουργών, όπως και οικονομικοί σύμβουλοι από το Λαύριο που επιχείρησαν να αγοράσουν μέσω υπεράκτιας εταιρείας ορυχείο στη Μινεσότα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Το Βήμα.

Στη λίστα των ιδιοκτητών υπεράκτιων εταιρειών εμφανίζεται έμπορος δερμάτων από τη Μυτιλήνη, αλλά και αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού ο οποίος διαμένει μονίμως στη Βραζιλία και δημιούργησε το 2011 υπεράκτια εταιρεία αγνώστου σκοπού με έδρα την οδό Αλκιβιάδου στον Πειραιά.

Ένα από τα ονόματα που αναδεικνύονται μετά την περαιτέρω ανάλυση προσώπων και συναλλαγών στα έγγραφα της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, τα οποία αφορούν 400 έλληνες ιδιοκτήτες offshore εταιρειών με έδρα στον Παναμά και άλλους φορολογικούς παραδείσους, είναι εκείνο 55χρονου απόστρατου αστυνομικού. Εμφανίζεται να διαμένει σε αγροτική περιοχή της Αχαΐας αλλά από το 2006 να ιδρύει υπεράκτια εταιρεία με έδρα στο Χονγκ Κονγκ η οποία είναι «διασυνδεόμενη» με τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Ο εν λόγω πρώην αστυνομικός είχε κατηγορηθεί το 1994 για απάτες και υπεξαίρεση, ενώ το 2008, όντας πλέον απόστρατος, είχε συλληφθεί για υπόθεση σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, σχετικά με διακίνηση γυναικών σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής. «Το Βήμα» επικοινώνησε μαζί του και εκείνος δήλωσε άγνοια για την offshore. Υπέθεσε ότι «μπορεί κάποιος να τη συνέστησε με χρήση της ταυτότητάς μου».

Στον ίδιο κατάλογο ιδιοκτητών offshore στον Παναμά περιλαμβάνονται τα ονόματα πολιτικού μηχανικού στο Παγκράτι και πωλητών ηλεκτρονικών ειδών και συστημάτων ηλιακής ενέργειας.