Περικοπές ΕΚΑΣ: Αποκαλύπτεται η αναλγησία της ψευτο-αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

του βασιλη οικονομου*

Με την ψήφο όλων των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιούνιο του 2016 θα γίνει παύση στην καταβολή του ΕΚΑΣ ή θα πέσουν σε μικρότερη κατηγορία 80.000 χαμηλοσυνταξιούχοι από τους 320.000 που ήταν ως τώρα οι δικαιούχοι.

Για αρκετούς συνταξιούχους θα  χαθεί οριστικά από φέτος το ΕΚΑΣ καθώς δεν πληρούν πια τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ μέχρι το 2018 θα έχει κοπεί από όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, αφού η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι συνταξιούχοι των 7 χιλιάδων ευρώ το χρόνο δεν έχουν ανάγκη από Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δυστυχώς όμως τα δυσάρεστα νέα για αυτούς τους ανθρώπους δεν σταματούν εδώ, αφού μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την ταυτόχρονη μείωση των εισοδημάτων τους λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, έρχονται αναδρομικές περικοπές!

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος που μέχρι πρόσφατα διαβεβαίωναν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, αποφάσισαν αναδρομική περικοπή από τις συντάξεις τους, ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά τους χαμηλοσυνταξιούχους! Δηλαδή ζητάνε από τους δικαιούχους που λάμβαναν το ΕΚΑΣ καθ’ όλα νόμιμα, να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν  από 1η Ιανουαρίου και μέχρι τον Ιούνιο του 2016!

Είναι μια απόφαση αναδρομικών περικοπών του ΕΚΑΣ που αποκαλύπτει τον κυνισμό και την αναλγησία της ψευτο-αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη κυβέρνηση που τόλμησε να κόψει και να πάρει μάλιστα αναδρομικά από τους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ.

Το μόνο που τους μένει είναι να πάνε σε εκλογές για να πάρουν την απάντηση του περήφανου λαού που δεν ανέχεται τέτοιου μεγέθους ψέμματα.

*Ο Βασίλης Οικονόμου είναι Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.,Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

Από: pronews.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ