Αποζημίωση μαμούθ για τους παίκτες του ΝFL - Επιδικάστηκε το ποσό των 900 εκατομμύριων ευρώ

5.000 παίκτες παρουσιάζουν νευρολογικές παθήσεις

Μια δικαστική απόφαση σταθμός για τον παγκόσμιο αθλητισμό, αφού οι παίκτες του NFL (ράγκμπι) κέρδισαν την προσφυγή που είχαν κάνεικατά της διοργανώτριας αρχής. Οι παίκτες που είχαν σταματήσει να αγωνίζονται τη σεζόν 2013 είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις για προβλήματα που έχουν αποκομίσει από τα παιχνίδια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τους παίκτες και επιδίκασε το ποσό των 900 εκατομμύριων ευρώ, χρήματα τα οποία καλείται να δώσει το NFL.

Όπως αναφέρουν οι αμερικανικές ιστοσελίδες, όσοι παίκτες έχουν αποδεδειγμένα (με ιατρική γνωμάτευση) υποστεί νευρολογικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κτλ. θα πάρουν ως αποζημίωση μέχρι και πέντε εκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

Η απόφαση αυτή δεν «δικαιώνει» μόνο τους παίκτες που έχουν υποστεί ζημιά και έχουν σταματήσει το 2013 αλλά αφορά και τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 παίκτες έχουν τέτοιους τραυματισμούς. Επίσης, η απόφαση προβλέπει αντίστοιχες αποζημιώσεις και για τους παίκτες που θα αναγκασθούν να σταματήσουν την ενεργό δράση λόγω τέτοιων σοβαρών τραυματισμών.

Αυτή η δικαστική απόφαση ενδεχομένως ν' ανοίξει ένα κύκλο συζητήσεων και ενδεχομένως ανάλογων προσφυγών και για άλλα αθλήματα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ