Πάτρα: Αθανασόπουλος προς Φίλη - Στείλτε τα χρήματα για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών - Απλήρωτες τρεις μήνες

Επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας στον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, με θέμα τις σχολικές καθαρίστριες που απασχολούνται στα σχολεία του Δήμου Πατρέων με σύμβαση έργου, έστειλε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ζητώντας να αποσταλεί άμεσα η μισθοδοσία τους για τα δεδουλευμένα των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προκειμένου να πληρωθούν πριν το Πάσχα.

Παράλληλα ο κ. Αθανασόπουλος ζητά για πολλοστή φορά, αφενός την κατάργηση της μείωσης του 10% των αποδοχών τους και αφετέρου την μονιμοποίησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το έργο των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση έργου (ΙΔΟΧ), είναι ανεκτίμητης αξίας στη λειτουργία των δημόσιων σχολικών μονάδων, αφού κάτω από  ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, διατηρούν σε υψηλά επίπεδα  την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου μας, στα οποία φοιτούν 30.000 μαθητές.

Σε αντίθεση με την πολύτιμη συνεισφορά των 170 καθαριστριών που απασχολούνται με συμβάσεις Έργου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) είναι η ανασφάλεια για το αύριο και ο εργασιακός Μεσαίωνας που βιώνουν.

Αμείβονται με 300- 400€ το μήνα, δεν συμπεριλαμβάνονται στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και αποκλείονται από άδειες και επιδόματα, όπως γονικά, ασθενείας, λοχείας,  μητρότητας, κ.λπ

Η Κυβέρνηση με τα αρμόδια Υπουργεία αντί να πάρουν μέτρα αντιμετώπισης της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με πρόσφατη απόφαση τους μείωσαν επιπλέον, 10% τις αποδοχές τους.

 Επίσης καθυστερείτε αδικαιολόγητα να αποστείλετε όπως έχετε υποχρέωση την μισθοδοσία των δεδουλευμένων μηνών  Γενάρη – Φλεβάρη – Μάρτη  2016 προκαλώντας  τεράστια προβλήματα στις οικογένειες τους, με ορατό τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτες ενόψει Πάσχα

 Θεωρούμε πως έχετε υποχρέωση άμεσα:

1.Να αποστείλετε:

α) Εντός των ημερών την μισθοδοσία των δεδουλευμένων μηνών Γενάρη – Φλεβάρη – Μάρτη 2016 για να πληρωθούν πριν το Πάσχα.

β) Το σύνολο της μισθοδοσίας έως την λήξη της σχολικής περιόδου (Ιούνη 2016).

2.Να καταργηθεί η μείωση του 10% στις αποδοχές τους και να επανέλθει στο ύψος (100%) της προηγούμενης σχολικής περιόδου  η οικονομική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών.

3.  Να προχωρήσετε στη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών με την πρόσληψή τους στους Δήμους που απασχολούνται και την ένταξη  τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ