Απετράπη νέο χτύπημα στο Παρίσι- Επιχείρηση τα ξημερώματα

συνελήφθησαν εξι άτομα στο βέλγιο για τα τρομοκρατικά χτυπηματα

Έξι άτομα συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το Μετρό, στη διάρκεια επιχείρησης που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι Γάλλοι από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν νέο χτύπημα στην γαλλική πρωτεύουσα.

Στο Βέλγιο οι Αρχές εκτιμούν ότι έλαβαν μέρος συνολικά πέντε άτομα σε μετρό και αεροδρόμιο, δύο εκ των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί και καταζητούνται.

Το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι μείωσε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα από το 4 (σοβαρή, επικείμενη απειλή), το υψηλότερο της κλίμακας, στο 3 (πιθανή απειλή).

Στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε ότι απετράπη νέα επίθεση, που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο.

Συνελήφθη ήδη και ανακρίνεται ένα άτομο, ενώ η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο σε κτίριο του Αρζαντέιγ, βόρεια του Παρισιού.

«Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες» πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης