Δυτ. Αχαϊα: Ομόφωνο "όχι" σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων από το Δημοτικό Συμβούλιο

τι υποστηριξαν οι παραταξεις

Ομόφωνα «όχι» ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο της δυτικής Αχαΐας στο έγγραφο του υπουργείου για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων κατά την  έκτακτη συνεδρίαση με θέμα το προσφυγικό, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. 

Το σώμα κλήθηκε να συζητήσει και να αποφασίσει τη θέση την οποία θα παρουσιάσει ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου στη νέα σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία της Περιφέρειας με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων και αρμόδιων φορέων από τη δυτική Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλές απόψεις.

Η κοινή συνισταμένη ήταν ότι η περιοχή της δυτικής Αχαΐας είναι ήδη επιβαρυμένη με 4.000 μετανάστες, ενώ έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια απανωτά χτυπήματα που έχουν «πληγώσει» την τοπική οικονομία.

Εκτιμήθηκε ότι πληθυσμιακά η δυτική Αχαΐα δεν θα μπορέσει να αντέξει και άλλο βάρος, ενώ τονίστηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου δεν αφορούσε την περιοχή, καθώς ζητούνται χώροι τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν υπάρχουν στη δυτική Αχαΐα. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι το έγγραφο είναι ασαφές και ότι θα πρέπει πρώτα να παρουσιαστεί ένας οργανωμένος κεντρικός σχεδιασμός από την Κυβέρνηση, κάτι που ακούστηκε και στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια με το ίδιο θέμα.

Μεταξύ άλλων, επίσης αποφασίστηκε να υπάρχει επίσης ένα οργανωμένο κίνημα αλληλεγγύης και βοήθειας για τους πρόσφυγες το οποίο ανατέθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας Ηλίας Σταθόπουλος.

Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα των συνεδριάσεων βρέθηκαν, ο γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑ Τάσος Γιακουμής, ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δυτικής Αχαΐας, στελέχη και εργαζόμενοι ξενοδοχειακών μονάδων, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, και πολλοί πολίτες.

Διαβάστε επίσης