DE STANDAARD: Νεκρός ο Ναζίμ Λαχράουι;

Νεκρός φέρεται πως είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, ο δεύτερος βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βελγική «De Standaard».

Οπως αναφέρει, ο Λαχράουι ήταν ο δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο. Είναι ο άνδρας που φορούσε το λευκό μπουφάν, τα γυαλιά και το καπέλο, στις εικόνες που έδωσε η κάμερα ασφαλείας.

Μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών είχε εκτιμηθεί πως ο Λαχράουι, ο οποίος ήταν συνεργός του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών «χτυπημάτων» της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, δεν είχε θέσει σε εφαρμογή τα φονικά πλάνα του εγκαταλείποντας τη βαλίτσα με τα εκρηκτικά και φεύγοντας από το Ζάβεντεμ.

Ο 25χρονος, λοιπόν, θεωρείτο ο μόνος επιζών από τους τέσσερις τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο Ζάβεντεμ και στο μετρό των Βρυξελλών, καθώς τα αδέλφια Ιμπραήμ και Χαλίντ Μπακράουι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις.

Επισημαίνεται, πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνδρας που αποτυπώνεται στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου και βρίσκεται δίπλα στον Ιμπραήμ Μπακράουι.

Το DNA του 25χρονου Λαχράουι, του τρίτου από τους δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Ο Λαχράουι γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1991 και ζούσε στο Σάαρμπεκ, επίσης προάστιο των Βρυξελλών.

Τον Σεπτέμβριο είχε περάσει από έλεγχο στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα με ψεύτικη ταυτότητα που είχε το όνομα Soufiane Kayal, ενώ μαζί του βρίσκονταν και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αλλά και ο Mohamed Belkaïd, ένας 35χρονος Αλγερινός, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στη συνοικία Forest των Βρυξελλών.

Επιπλέον, με την ίδια ψεύτικη ταυτότητα ο Λαχράουι είχε νοικιάσει το σπίτι στο Auvelais, όπου έγινε η προετοιμασία για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι μαζί με τον Mohamed Belkaïd ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με συγκεκριμένους καμικάζι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, όταν έγινε και η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.