Στην κορυφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η Πατρινή Γιωργία Ζαβιτσάνου

δύο χρυσά μετάλλια

Στην κορυφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης,  η πατρινή αθλήτρια Ζαβιτσάνου Γιωργία με τη κατάκτηση της δύο χρυσών μεταλλίων  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών -  Γυναικών, τόσο στο ατομικό όσο και στο διπλό,

Ιδιαίτερη πραγματικά η μέρα για τη Γεωργία , που έδωσε σάρκα και οστά σ’ ένα όνειρό της και βλέπει τους κόπους της ν’ ανταμείβονται. Μετά την κατάκτηση του Τοπ 8 των γυναικών το 2013 τώρα έκανε βήμα παραπάνω με τον σημαντικότερο τίτλο στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Έκανε καταπληκτικό πρωτάθλημα κι έφτασε σε θρίαμβο, αφού χρειάστηκε ν’ αποκλείσει από την 8άδα και μετά τρεις πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδας! Στον τελικό αντιμετώπισε τη Χριστίνα Φίλη των 7 τίτλων στο αγώνισμα. Είχε πολύ δυνατή ψυχολογία,  ψυχραιμία κι αυτά μέτρησαν στα δύο πρώτα σετ, που κρίθηκαν οριακά. Μετά η Φίλη έδειξε να κουράστηκε και να επηρεάστηκε ψυχολογικά και η Ζαβιτσάνου επέβαλλε το παιχνίδι της για να φτάσει στο εμφατικό 4-0 σετ (11-9, 13-11, 11-5, 11-2). Λίγη ώρα πριν είχαν επικρατήσει μαζί στον τελικό του διπλού. Στα ημιτελικά η Ζαβιτσάνου νίκησε 4-3 σε συγκλονιστικό ματς την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας και φιναλίστ του προπέρσινου τελικού, Τόλιου. Η Φίλη κατέβαλλε με 4-2 την Κιούφη, που επίσης κέρδισε τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της.

 Νέο ζευγάρι έφτασε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου και στο διπλό γυναικών. Στην πρώτη τους εμφάνιση ως δίδυμο η Χριστίνα Φίλη με τη Γεωργία Ζαβιτσάνου συνδυάστηκαν θαυμάσια και με πολύ αποδοτικό παιχνίδι έφτασαν στο χρυσό μετάλλιο. Στον αμφίρροπο τελικό λύγισαν με 3-2 σετ τις νεαρές Κωνσταντίνα Παρίδη/Έλλη Φίσερ, οι οποίες έκαναν επίσης σπουδαία πορεία, συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία τους από το τελευταίο διεθνές τουρνουά της Κύπρου.

 

Οι πρωταθλήτριες προηγήθηκαν 2-0, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση. Στο τέλος το αουτσάιντερ κυνήγησε την απόλυτη ανατροπή, όμως οι πιο έμπειρες Φίλη/Ζαβιτσάνου έκαναν καλύτερο ξεκίνημα και κράτησαν το προβάδισμα (11-5, 11-7, 8-11, 9-11, 11-6). Η Ζαβιτσάνου είχε ξαναπάει στον τελικό του αγωνίσματος, αλλά τώρα πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο. Η Φίλη, που έχει γράψει ιστορία με τους τίτλους σε όλα τα αγωνίσματα, απλά πρόσθεσε ένα ακόμα στο διπλό γυναικών με διαφορετική παρτενέρ. Στην 4άδα οι φιναλίστ του τελικού είχαν πολύ σταθερή απόδοση και πήραν νίκες με 3-0 σετ. Οι Φίλη/Ζαβιτσάνου απέκλεισαν τις Χριστοφοράκη/Εξάρχου, ενώ οι δεύτερες απέκλεισαν με το ίδιο σκορ τις Γεωργοπούλου/Τσεκούρα.
 

 

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ: «ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ»

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Το πιο σημαντικό είναι που βλέπω να έχουν αποτέλεσμα οι πολλές ώρες που αφιερώνω στο άθλημα και οι δυνατές προπονήσεις. Ήρθε η κορυφαία διάκριση και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσω να παλεύω για την πρόοδό μου. Έβλεπα σήμερα τη διοργάνωση παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν ήθελα να σκέφτομαι τι γίνεται σε άλλα ματς, με ποια μπορεί να παίξω κ.τ.λ. Ήθελα να διατηρήσω πολύ καλή συγκέντρωση και νομίζω ήταν κι αυτό βασικό για τις εμφανίσεις μου», υπογράμμισε με πλατύ χαμόγελο η 23χρονη πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε: «Ο ημιτελικός με την Τόλιου ήταν για μένα στοίχημα, καθώς είχα χάσει και στο περσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα από την Κατερίνα. Είχα δουλέψει στην τακτική ειδικά γι αυτό το ματς και χαίρομαι πολύ που πήρα ρεβάνς και κατάφερα να νικήσω. Μετά πράγματι ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου, διατήρησα υψηλά στάνταρ και στον τελικό απέναντι στη Χριστίνα κι έζησα αυτό το υπέροχο συναίσθημα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου».  

Όταν ήρθε η στιγμή ν’ απευθύνει ευχαριστίες σε ανθρώπους που την έχουν βοηθήσει, η διεθνής αθλήτρια έβγαλε και μικρή συγκίνηση. «Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή. Παρότι είμαστε πολλοί αθλητές εδώ στο ΣΕΦ, προσπαθεί να βοηθήσει κάθε αθλητή ξεχωριστά. Να ευχαριστήσω επίσης τον Γιάννη Βλοτινό, που με την καθοδήγησή του στη διοργάνωση και γενικά με προπονήσεις από πέρσι μου έχει προσφέρει πολύτιμη βοήθεια. Βεβαίως ευχαριστώ τους προπονητές μου στην Πάτρα Μιχάλη Κατσικαδέλη και Δημήτρη Ντεμίρη, που σε μία πόλη όπου δεν υπάρχουν γενικά οι συνθήκες, που θα σε σπρώξουν να φτάσεις ψηλά, έδωσαν τον καλύτερό εαυτό τους για να με εξελίξουν και συνεχίζοντας τη δουλειά στην Αθήνα να φτάσω να γίνω και αθλήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών. Και φυσικά θέλω ν’ αφιερώσω τα δύο χρυσά μετάλλια στην οικογένεια μου και τον αδερφό μου, που είναι πάντα δίπλα μου και πιστεύουν σε μένα».

 

 

Να σημειώσουμε ότι η Ζαβιτσάνου ξεκίνησε τη πορεία της από τους Φοίνικες Πάτρας όπου και παρέμεινε για 10 χρόνια και παράλληλα ήταν μέλος του Κλιμακίου Επίλεκτων Πάτρας της ομοσπονδίας, υπό τις  οδηγίες των προπονητών Μιχάλη Κατσικαδέλη (αρχικά στους Φοίνικες και μετά στο Κλιμάκιο) και Ντεμίρη Δημήτρη (προπονητή των Φοινίκων). Είναι αθλήτρια που με πολλή υπομονή και επιμονή και με τη βοήθεια των προπονητών της, του σωματείου της και της οικογένειας της κατάφερε να φτάσει στη κορυφή, παρ’  όλο που είχε σοβαρούς τραυματισμούς στη καριέρα της. Σε αυτά τα χρόνια έγινε μία καταξιωμένη αθλήτρια με πολλές διακρίσεις στις μικρές κατηγορίες σε πανελλήνιο επίπεδο και συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ το 2006 συμμετείχε στην αποστολή του Δήμου Πατρέων στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, στη Μπανγκόγκ υπό τη καθοδήγηση του κύριου Κατσικαδέλη . Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 και μετά την εισαγωγή της στη Γυμναστική Ακαδημία, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, τη περίοδο 2014-15 στο ΑΣ Πέρα, με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και φέτος επέστρεψε στον Ολυμπιακό και διεκδικεί  πάλι το πρωτάθλημα. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και στην Αθήνα προπονείτε υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή, και του Γιάννη Βλοτινού, που ήταν αυτός που την κοούτσαρε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται και στο γαλλικό πρωτάθλημα, πέρσι στη AMICALE LAIGUE CASIRE LEVILLAN  και φέτος στη ENTENE SAINT PIERRAIS

Ασημένιο μετάλλιο είχαμε όμως και για τη Κωνσταντίνα Παρίδη, η οποία με συμπαίχτρια την Έλλη Φίσερ κατάφερε να φτάσει στον τελικό, αλλά ηττήθηκαν από τις Ζαβιτσάνου/ Φίλη. Η Παρίδη ξεκίνησε και αυτή από την ομάδα των Φοινίκων και τα τελευταία χρόνια μένει λόγω σπουδών στην Αθήνα και αγωνίζεται στην ομάδα του ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά. Έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της,  αγωνίζεται σταθερά στην Α1 σε υψηλό επίπεδο και είναι από τις αθλήτριες που αποτελούν σταθερή αξία στη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση.