Ποιους αθλητές βραβεύει σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Χρυσόστομος: Προβάλουμε ως πρότυπα μιμήσεως, αρετής και ανδρείας ορισμένους ανθρώπους

Aθλητές της  καλαθοσφαίρισης, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, Πατρινοί που φόρεσαν επάξια τη φανέλα με το εθνόσημο και πρωταγωνίστησαν σε διασυλλογικές διακρίσεις -οι Κώστας Πετρόπουλος, Γεώργος Σκροπολίθας και Νικόλαος Δίπλαρος- θα βραβευθούν αυτή την Κυριακή από τη Μητρόπολη Πατρών.

«Θέλουμε μέσα από αυτό τον αγώνα να προβάλουμε ως πρότυπα μιμήσεως, αρετής και ανδρείας, ορισμένους ανθρώπους. Είναι κάτι που λείπει από την κοινωνία σήμερα, όπου προβάλλονται ορισμένα άλλα πρότυπα, που δεν έχουν έρεισμα στη ζωή τους τις ηθικές αξίες» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Η εκδήλωση αυτή την Κυριακή, 20 του μηνός, γίνεται στο κλειστό γήπεδο της «Ολυμπιάδας» στου Ταραμπούρα, ξεκινά στις 2.30 μ.μ. και περιλαμβάνει φιλικό αγώνα μεταξύ νέων οπλιτών και αξιωματικών του ΚΕΤχ και ομάδας νέων της ενορίας Αγίας Μαρίνας Mακρυγιάννη.

Ο φιλικός αγώνας αφιερώνεται στα θύματα των Ιμίων το 1996, Εκτορα Γιαλοψό, Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο, και σε τρία ακόμη νέα παιδιά που πριν από λίγο καιρό έπεσαν στη νήσο Κίναρο, τους Αναστάσιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά και Ελ. Ευαγγέλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Μακρυγιάννη, η μικτή χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών του Ι.Ν Αγίας Μαρίνης Πατρών και η χορωδία του 65ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.
 

Διαβάστε επίσης