Μιλώντας σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα που προέκυψε με τον Υπουργό κ. Γ. Μουζάλα, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί. Σε καμία άλλη περίπτωση τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για σπέκουλα ή για παιχνίδι εντυπώσεων.
Θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προκειμένου να «κάνει το χατίρι» του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με απέκλισε από το Υπουργικό Συμβούλιο για ένα ατυχές twitter.
Τώρα για ένα μείζον Εθνικό θέμα γιατί "κολώνει" και δεν έχει αντιδράσει άμεσα;
Ο κ. Μουζάλας είχε ξανακάνει λάθος στον υπολογισμό των διαμενόντων μεταναστών και προσφύγων».
Ορμητικό «ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΒΕΝΤΗΔΩΝ» προς την Ηρώδου Αττικού
Πάντως δεν μας κάνει εντύπωση ο "συνωστισμός" που παρατηρείται στην Ηρώδου του Αττικού. Ορμητικό "ΠΟΤΑΜΙ" έχουν σχηματίσει οι "ΛΕΒΕΝΤΗΔΕΣ¨" πρόθυμοι, σαν έτοιμοι από καιρό να μπουν "ορμητικά" στην Κυβέρνηση.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται ούτε τις ύβρεις εναντίον της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε χαρακτηρίσει «μπαρούφα» το εθνικό ζήτημα, ούτε να ανεχόμαστε τις δηλώσεις του συμβούλου του Υπουργού Παιδείας και του ΜΚΟάρχη Υπουργού.
Ν. Γεωργιάδης και Γ.Μουζάλας ευτέλησαν Εθνικές παρακαταθήκες.
Για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος "απάντων τιμιώτερον"
είναι η πατρίδα, ακόμα και από αυτούς τους γεννήτορες μας.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τουτ΄αυτό ισχύει για τους εντός και εκτός κυβέρνησης "τοις νουν έχουσιν"
«Το διεθνές περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη του αντιευρωπαϊσμού»
«Το διεθνές περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη του αντιευρωπαϊσμού και του εθνικισμού. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα όπου στήθηκαν κάλπες Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβακία, Ουγγαρία. Και όμως το πανικόβλητο ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν «βλέπει» και οδηγεί τον λαό ολοταχώς στο μαύρο σκοτάδι της ακδροδεξιάς».
Και συνέχισε: «Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά.
Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας πρέπει να παραμείνει μια διαδικασία αξιοκρατική. Υπ’ αυτή την έννοια, είτε κοιτάξουμε το κράτος δικαίου, το διαχωρισμό των εξουσιών, την ελευθερία του Τύπου, το σεβασμό των τουρκικών θεσμών, δεν πρέπει να αποφεύγονται τα ακανθώδη ζητήματα.
Ο δρόμος λοιπόν είναι μακρύς ακόμα, γιατί πιστεύουμε πως η χώρα μας, παρά τα όποια προβλήματα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση ισχύος. Αρκεί να διαμορφώσει μια έξυπνη στρατηγική εκεί που σήμερα δεν έχει καμία στρατηγική».
Ο Νίκος Νικολόπουλος έκλεισε τονίζοντας : «Η διέξοδος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ανεξάρτητα από τις ανόητες και εξωφρενικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εν τω μέσω της διεθνούς συστημικής κρίσης, θα πρέπει να αναζητηθεί μέσα από ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές ενέργειες και υπερβατικές πολιτικές. Πρέπει να πάμε , κόντρα στο γενικευμένο, ολοένα εντεινόμενο ρεύμα εκφασισμού εντός και εκτός των συνόρων.
Η μέχρι τώρα άρνηση των ευθυνών της από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου βιώσιμης αντιμετώπισης του προσφυγικού, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια στη χώρα από το να αντιμετωπίσει την εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση στο εσωτερικό της καταρχήν μέσω των δικών της δυνάμεων.
Και η αντικατάσταση Μουζάλα από έναν «επιχειρησιακό» και δυναμικό Υπουργό Μετανάστευσης να αποτελέσει μία καλή αρχή»