Πάτρα: Στο μικροσκόπιο το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του Δημήτρη Κατσαντώνη - Ελέγχεται το συνεργείο για κενά και παραλείψεις

αδεια για ελαιοχρωματισμό βρήκαν οι εμπειρογνώμονες

Στο μικροσκόπιο των εμπλεκομένων αρχών έχει τεθεί το εργατικό δυστύχημα στην Αγυιά που στοίχησε τη ζωή του 25χρονου Δημήτρη Κατσαντώνη, καθώς η διερεύνηση των συνθηκών εργασίας, οδηγεί σε κενά και παραλείψεις.

Με βάση τις πρώτες διαπιστώσεις εμπειρογνωμόνων της Πολεοδομίας και της Αστυνομίας- όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Πελοπόννησος - για το πρώην σούπερ μάρκετ, που δούλευε ο 25χρονος, είχε εκδοθεί άδεια για ελαιοχρωματισμό, ενώ με τον πλέον τραγικό τρόπο αποδείχθηκε ότι στον συγκεκριμένο χώρο εκτελούνταν βαριές εργασίες. Υπό αυτά τα δεδομένα απομακρύνεται η εκδοχή του ανθρώπινου λάθους και η υπόθεση προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Οι υπόνοιες φαίνεται να υπήρχαν από την πρώτη στιγμή. Εξ ου και υπήρξαν δημόσιες παρεμβάσεις τοπικών Αρχών και φορέων που ζήτησαν την σε βάθος διερεύνηση του συμβάντος.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

"Ένας νέος άνθρωπος με δίψα και όνειρα για τη ζωή, ο Δημήτρης Κατσαντώνης, έπεσε θύμα εργατικού «ατυχήματος» που ήρθε δυστυχώς να επιβεβαιώσει, για πολλοστή φορά, τις κακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλούς χώρους δουλειάς και την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή ζητά να ερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτό το τραγικό εργατικό «ατύχημα»."

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«Να χυθεί άπλετο φως για τις συνθήκες εργασίας, εάν υπήρχαν τα μέτρα ασφαλείας και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν».

ΤΟ ΠΑΜΕ

 "Απαιτούμε από τις αρχές,  να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού ατυχήματος και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τον χαμό του 25χρονου συναδέλφου μας".

Διαβάστε επίσης