Φωτιές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία έχουν ανάψει οι σκέψεις της 6ης ΥΠΕ για την ανασυγκρότηση του υγειονομικού χάρτη.
Στον απόηχο των συσκέψεων που συγκάλεσε η 6η ΥΠΕ, φορείς από το χώρο της υγείας διατυπώνουν αντιρρήσεις και ενστάσεις, ενώ διαπιστώνουν και ελλείψεις.
Στην Πάτρα, ο Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να συγκαλέσει προσεχώς δική του σύσκεψη με τους τοπικούς παράγοντες και τους υγειονομικούς φορείς προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της 6ης ΥΠΕ.
Επίσης, δυσαρέσκεια εκφράστηκε από την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, η οποία , σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, σχολίασε δυσμενώς το γεγονός ότι τη σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ, δεν κλήθηκε ούτε το Πανεπιστήμιο, ούτε ο πρόεδρος του Ιατρικού τμήματος. "Κι επειδή νομίζω ότι στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο και το ΠΠΝΠ έχουν προσφέρει, έγινε διαμαρτυρία από εμένα και τον πρόεδρο. Αλλά δεν νομίζω ότι συζητείται ο υγειονομικός χάρτης της περιοχής εν απουσία των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου" σχολίασε με νόημα.
Ζωηρές αντιδράσεις ωστόσο εκδηλώνονται και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου οι αντίστοιχες προτάσεις παρουσιάστηκαν την Κυριακή. Πέντε φορείς (υγειονομικοί και κοινωνικοί) του Μεσολογγίου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου, που προβλέπεται.
Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενών από το Μεσολόγγι θα επιβαρύνει την Πάτρα και το Αγρίνιο, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός της 6ης ΥΠΕ προβλέπει κλείσιμο τριών κλινικών (Γυναικολογική-Μαιευτική, Παιδιατρική. Ορθοπεδική) και των μονήρων ειδικοτήτων(Ουρολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος σε επίπεδο εφημερίας. "Ειδικά για την παιδιατρική συνεχίζει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να θέτει σε δοκιμασία και επίσημα πλέον τους γονείς και τα παιδία στέλνοντας τους είτε στο Αγρίνιο είτε στη Πάτρα , αφού κλείνει την κλινική και με βούλα παρόλο που αναμένεται να έρθει παιδίατρος στο Νοσοκομείο μας . Αντίστοιχη κατάσταση και με τις γέννες και τα ορθοπεδικά" τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη ενστάσεις για την κατάργηση της μονάδας εμφραγμάτων, την κατάργηση από τον οργανισμό της ΜΕΘ ενώ δημιουργεί ΜΑΦ, τη δημιουργία « κέντρου τραύματος» την στιγμή που αφήνει μόνο 2 από τους ήδη 3 υπηρετούντες ορθοπεδικούς κ.α