Το εκδοθέν Καρναβάλι της Πάτρας σήμερα στο Επίκεντρο+

με αφορμή την «Ημέρα Άλκη Στέα»

Το Πατρινό Καρναβάλι γράφει και εγγράφεται στην ιστορία της Πάτρας, χρόνια τώρα, από τις παρέες και τους καρναβαλιστές.

Το σίγουρο είναι πως από τον 19ο αιώνα και μετά βασική συνιστώσα της ιστορίας της Πάτρας υπήρξε και η ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού. Με τη σκέψη αυτή και με την πρόθεση της σταδιακής συμπλήρωσης του παζλ της ιστορίας της Πάτρας, οι Εκδόσεις «Πικραμένος», γιορτάζοντας την Αποκριά με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Επίκεντρο+ εκδήλωση με θέμα «Το Καρναβάλι επί χάρτου».

Επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση στην έντυπη ιστορία και αποτύπωση του Πατρινού Καρναβαλιού, συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα βιβλία που έχουν εκδοθεί σε σχέση με το Πατρινό Καρναβάλι, συμβάλλοντας στην καταγραφή της ιστορίας του και επιμένοντας πως η εν λόγω καταγραφή έχει να πει πολλά τόσο για την ίδια την πόλη όσο και για τους κατοίκους της.

Έτσι, αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 20.00, με αφορμή την «Ημέρα Άλκη Στέα», οι Εκδόσεις «Πικραμένος» μάς καλούν στο Επίκεντρο+ (Αγίου Διονυσίου 34) να ανταλλάξουμε αναμνήσεις και να περιηγηθούμε στην έντυπη ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού.  Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βικτωρία Αγγελοπούλου. Αναφορά στα βιβλία θα γίνει από τις Κατερίνα Τσιούµα και Νέλλη Βουτσινά των εκδόσεων «Πιρραμένος», ενώ συγγραφείς, φορείς, εκδότες θα βρίσκονται όλοι εκεί για να παρουσιάσουν τα βιβλία τους και να μας θυμίσουν την πορεία του θεσμού και την αποτύπωσή της μέσα στον χρόνο.