Συνάντηση Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του

στην αθηνα στις 14:00

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί στις 14:00 με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης του κ. Κοτζιά με τον κ. Τσαβούσογλου, στο υπουργείο Εξωτερικών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο κ. Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεδομένων των περιφερειακών προκλήσεων, η διεύρυνση της συνεργασίας μας έχει γίνει ολοένα και σημαντικότερη» δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα για να προετοιμάσει μαζί με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας που θα γίνει την Τρίτη στη Σμύρνη. 

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου πραγματοποιείται μετά από τη σειρά επαφών που είχε στην Αθήνα ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου. Αρχικά, είχε πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλου και στη συνέχεια συμμετείχε στον 60ο γύρο των διερευνητικών επαφών (σσ. κατόπιν απόφασης του κ. Κοτζιά, ο κ. Παρασκευόπουλος θα συμμετέχει επίσης, από εδώ και στο εξής, και στις διερευνητικές επαφές).

Διαβάστε επίσης