Nέα επίθεση στο ΔΝΤ από τον Ε. Τσακαλώτο

" δεν μπορεί η κυβέρνηση να κόψει άλλο τις συντάξεις"

Λίγες ώρες πριν από την έλευση των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, και με τις φήμες ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα, ο Ευκλ. Τσακαλώτος φρόντισε να βάλει «μπουρλότο» στις διαπραγματεύσεις επιτιθέμενος στο ΔΝΤ για τις απαράδεκτες και προκλητικές απαιτήσεις τους. Μιλώντας σε εκδήλωση την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κόψει άλλο τις συντάξεις.

«Το ΔΝΤ μας πιέζει πολύ, με τρόπο που δεν έχει νόημα οικονομικά, μας πιέζει για περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι» ανέφερε κάνοντας λόγο για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά του Ταμείου.

Ο υπουργός συνεχίζει την πολεμική του κατά του ΔΝΤ, η οποία εγκαινιάστηκε και με την επιστολή που έστειλε ζητώντας να μάθει γιατί βλέπουν δημοσιονομικό κενό και απαιτούν νέα μέτρα. Η νέα επίθεση, πάντως, δημιουργεί αγωνία σχετικά με το ποια θα είναι η στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ. Ντ. Βελκουλέσκου, αν υπολογίσει κανείς ότι στο πρόσφατο άρθρο του ο Π. Τόμσεν μιλούσε ανοικτά για περικοπές στις συντάξεις.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με την επισήμανση ότι συνιστά «ζήτημα επιβίωσης» για την κυβέρνηση η αποτελεσματικότητά της στο συγκεκριμένο πεδίο αλλά και η συνέχιση του σήριαλ της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ αναφορικά με τη λίστα Μπόργιανς. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το 2012, η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια