"Φούντωσε" αίθουσα δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης! Πανικός σε μικρούς και μεγάλους - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο ξέσπασε πυρκαγιά σε λυόμενη αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Πύργου που βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου, απέναντι από το διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας. Η φωτιά ξέσπασε περίπου λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής και για λίγο επικράτησε πανικός, καθώς εκείνη την ώρα στο κεντρικό κτίριο του σχολείου βρίσκονται γονείς και μαθητές για κάποια εκδήλωση.

Αρχικά η μυρωδιά του καμένου οδήγησε τους περίοικους να εντοπίσουν πως αυτή προερχόταν από τον χώρο του σχολείου. Έτσι γρήγορα έγινε αντιληπτό πως σε μια από τις τάξεις που βρίσκονται στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου, είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά και οι φλόγες ξεπηδούσαν μέσα από το χώρο. Γρήγορα έφτασαν οι πυροσβέστες που έπρεπε να ξεπεράσουν τα εμπόδια της προσέγγισης των οχημάτων τους ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες βρήκαν ανοιχτό το παράθυρο στην κλειδωμένη τάξη, από όπου μπήκαν για την κατάσβεση και αργότερα έκοψαν με ειδικό εξοπλισμό την κλειδαριά προκειμένου να γίνει περαιτέρω αυτοψία στην αίθουσα. Όπως διαπίστωσαν είχαν προκληθεί ζημιές στον τοίχο, τον πίνακα, την βιβλιοθήκη και άλλα αντικείμενα της τάξης που είχε γεμίσει από πυκνούς μαύρους καπνούς. 
Στο χώρο έφτασαν ο διευθυντής του σχολείου, καθώς επίσης δάσκαλοι και γονείς που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Όπως επισήμαναν είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο που ξεσπά πυρκαγιά μέσα σε λυόμενη τάξη, αφού ο χώρος από την πλευρά του οικοπέδου, είναι αφύλακτος και κάποιος δεν θα δυσκολευτεί να προσεγγίσει εκεί. Και φυσικά δεν χωρά αμφιβολία για τους ίδιους πως τόσο στην χθεσινή περίπτωση όσο και στην προηγούμενη, επρόκειτο για εμπρησμό.

ilialive.gr 

Διαβάστε επίσης