Πάτρα: Εκδήλωση τιμής, συγκίνησης και ευθύνης η κοπή πίτας του Ογκολογικού Ξενώνα "Ελπίδα" - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην αίθουσα "Σεμέλη"

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα  του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε αυτή την εκδήλωση που είχε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα καθώς φέτος ο Σύλλογος συμπληρώνει 20 χρόνια επίπονων και επίμονων προσπαθειών αρχικά για την δημιουργία και σήμερα για την στήριξη του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα».

Ο Ογκολογικός Ξενώνας σήμερα φιλοξενεί ενήλικες καρκινοπαθείς από την ευρύτερη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και όχι μόνο.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κ. Γιώργος Παπανικολάου «ειδικότερα σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης θα λέγαμε ότι ο Ογκολογικός Ξενώνας για πολλούς εξασφαλίζει την πρόσβαση στην θεραπεία αφού διαφορετικά οι ασθενείς με έντονες οικονομικές δυσκολίες δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος της διαμονής, της σίτισης  αλλά και των μεταφορικών εξόδων κατά τη διάρκεια της θεραπεία τους».

d0ce2b41-b4a9-455f-997d-ca5e2f013347.jpg

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παντανάσσης, Αιδεσιμότατος Πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος ευχήθηκε υγεία σε όλους και γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς.

Στην συνέχεια ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε η  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να λειτουργήσει ο Ογκολογικός Ξενώνας – πρότυπο τόνισε την ανάγκη να γίνουμε όλοι με κάθε τρόπο εθελοντές ελπίδας. Χαρακτηριστικά είπε : « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να νιώθει περήφανη για τον Ογκολογικό Ξενώνα «Ελπίδα». Πείτε το παντού ώστε να γίνει γνωστό, στον γείτονα, στον φίλο… ώστε να γίνει γνωστό σε όποιον ογκολογικό ασθενή το έχει ανάγκη».

Η Πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα κ. Μαρία Δαφαλιά - Μασσαρά, η ψυχή του Ξενώνα όπως την αποκαλούν, ευχήθηκε ο καινούριος χρόνος να είναι λιγότερο επώδυνος για όλους. Παράλληλα αναφέρθηκε στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλει η Διοίκηση και το προσωπικό του Ξενώνα, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου του Ξενώνα.

dd982bf7-a0ab-4092-b1fb-9a36c5704a4f.jpg

Οι ευχές του Αντιπροέδρου του Ογκολογικού Ξενώνα, κ.Χαράλαμπου Καλόφωνου, καθηγητή ογκολογίας – παθολογίας, μας άγγιξαν όλους, ιδιαίτερα όμως όλους εκείνους που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και βρίσκονται στη ζωή χάρη σε αυτόν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο  κ. Χαράλαμπος Καλόφωνος όσο και ο κ. Δημήτριος Καρδαμάκης, καθηγητής ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, μέλος του Δ.Σ. του Ογκολογικού Ξενώνα, συνέβαλαν σημαντικά τόσο στην δημιουργία όσο και στην μέχρι τώρα λειτουργία του.

Εκ μέρους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αλλά και σαν ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών μίλησε ο πρώην Πρύτανης του Παν/μίου Πατρών, κ.Σταύρος Κουμπιάς, ο οποίος στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες δημιουργίας του Ξενώνα.

5638f08c-faaf-40c3-8beb-1ea385638352.jpg

Επίσης ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας, πρώην Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ και νυν Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Καλαβρύτων, κ.Δημήτρης Κατσικόπουλος αφού ευχήθηκε με την σειρά του υγεία σε όλους, αναφέρθηκε στις προσπάθειες,  την εξέλιξη του έργου επί των ημερών του.

Τέλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου μίλησε για την αξία του Ογκολογικού Ξενώνα για τους ασθενείς της Δυτικής Αχαΐας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας και εξήρε το έργο που γίνεται σε αυτόν.

Στο επίκεντρο των σκοπών του Συλλόγου Εθελοντών είναι ο συνάνθρωπος ογκολογικός ασθενής. Έτσι ήταν επόμενο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων ο κ. Γεώργιος Κουμουνδούρος, φιλοξενούμενος ασθενής του Ογκολογικού Ξενώνα. «Σας ευχαριστώ γιατί στον Ογκολογικό Ξενώνα «Ελπίδα» νιώθω άνθρωπος, κι έτσι επικεντρώνομαι στον πολεμήσω το πρόβλημά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

7375f253-5350-4746-845e-276cc3ddcd83.jpg

 

91b4abaf-5809-4c2b-8078-940e0c82f6db.jpg

a3c683b8-15b8-4174-ac74-f4f9f0e7081b.jpgΣτην συνέχεια η εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή κ. Αλεξάνδρα Σαρμά ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Παράλληλα καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης εθελοντές ενημέρωναν για την διαδικασία και κατέγραφαν όσους ήθελαν και πληρούσαν τις προυποθέσεις του εθελοντή δότη.

Στη συνέχεια τον  τίτλο του «Εθελοντή Ελπίδας 2016» για την προσφορά τους στο έργο του Συλλόγου Εθελοντών  παρέλαβε εκ μέρους: του 2ου Συστήματος Προσκόπων, ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Τσαγκαρουσιάνος- της Πολιτιστικής Δράσης Δ.Ε. Βραχναιίκων, ο Πρόεδρος κ. Ρόδης- της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμου « Κοινο_τοπία», η κ. Γεωργοπούλου- της επιχείρησης CAVA ΚΟRDAS, ο κ.Κορδάς- της επιχείρησης «ΣΕΜΕΛΗ CATERING», ο κ. Σταυρόπουλος καθώς και ο ραδιοφωνικός παραγωγός κ.Μαργώνης.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η κ. Αδαμαντία Δημοπούλου, εθελόντρια του ΑγκαλιάΖΩ, η οποία κέρδισε ένα γούρι προσφορά του καταστήματος «Σαρλώ»  και μια 2μερη διαμονή στα Καλάβρυτα προσφορά του ξενοδοχείου «FILOXENIA» των Αφών Δαφαλιά.

Η βραδιά έκλεισε με την κοινή υπόσχεση όλων να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις προσπάθειες για την στήριξη των καρκινοπαθών.  Μπορούμε όλοι να γίνουμε εθελοντές ελπίδας. Ας μην περιμένουμε να φτάσει το πρόβλημα στο κατώφλι μας για να κινητοποιηθούμε… 

Τον Σύλλογο Εθελοντών Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Περιφερειάρχης Δ.Ελλάδας, Α.Κατσιφάρας - η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Ελλάδας,  Α.Τογιοπούλου - η Πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα, Μ.Μασσαρά - ο Αντιπρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα, Χ.Καλόφωνος  – τα μέλη του Δ.Σ. του Ογκολογικού Ξενώνα - ο Δ/ντης του Ογκολογικού Ξενώνα, Χ.Παπασημακόπουλος - ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χ.Νικολάου - ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Τ.Φωτόπουλος - ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλιου Δυτικής Αχαΐας, Β.Γκοτσόπουλος - πρώην Νομάρχης Αχαΐας, πρώην Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ και νυν Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Καλαβρύτων, Δ.Κατσικόπουλος - η Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτική Συμβουλος Δ.Πατρέων, Β.Σαμούρη - η Δημοτική Σύμβουλος Δ.Καλαβρύτων, Σ.Πανουτσακοπούλου - ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ.Πατρέων, Α.Σκαρμέας - η πρώην Περιφερειακή Σύμβουλος, Γ.Ντάτσικα - ο πρώην Δημοτικος Συμβουλος, Σ.Πολίτης, πρώην Πρύτανης Παν/μίου Πατρών, Σ.Κουμπιάς - η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Α.Μαστοράκου- ο Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου ΒΔ Πελ/σου & Δ.Ελλάδας, Γ.Κουτρουμάνης- η Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Πάτρας, Μ.Σολωμού- η Πρόεδρος Άλμα Ζωής Πάτρας, Λ.Κολυπέρα- η πρόεδρος ΑγκαλιαΖΩ, Λ.Παπαχρυσανθάκη-η πρόεδρος SaveanAngel, Μ.Αποστολοπούλου-η αντιπρόεδρος SaveanAngel, A.Ασημακοπούλου, η Γραμματέας SaveanAngel, Τ.Τζαμαλούκα- η γραμματέας Σορροπτιμιστικού  Ομίλου Πάτρας, Γ.Μαντέλη –η πρόεδρος της Κίνησης Γυναικών ν.Αχαΐας, Α.Σπηλιωτακάρα, η αντιπρόεδρος της Κίνησης Γυναικών ν.Αχαΐας – Ρένα Ρογδάκη, η Υπεύθυνη της Χριστιανικής Στέγης, Μ.Κούλη - Εκπρόσωπος Κέντρου Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας, Σταθόπουλος - Γραμματέας Συλλόγου Κοινωνιολόγων Πάτρας, Κ.Δουκλιάς – Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών, Ε.Αναλυτή – Πρόεδρος Πολιτιστικής Δράσης Δ.Ε. Βραχαναιίκων, Γ.Ρόδης -  Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασκευή, Τ.Μυλωνάς, Α.Ρεμούντη, Μ.Κοψίνη, Ν.Κορδάς -Σύλλογος Κλειτορολευκάσιων, Α.Αγγελόπουλος, Σύλλογος Χίων ν.Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα», Μ.Κουκιας - Ευθαλία Χάχαλη- Κατσιγιάννη- Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμου « Κοινο_τοπία», Γεωργοπούλου, Γεωργίου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ