Στα Φιλιατρά η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών

συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

               Αναχωρεί την Κυριακή για τα Φιλιατρά Μεσσηνίας ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, προκειμένου να δώσει συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, μετά από πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας-Πολιτισμού- Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος του Δήμου.

 

                Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της εορτής του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας & Ολυμπίας και του Δήμου Τριφυλίας, θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους.

 

                 Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, θα αποδώσει το πρόγραμμα του στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη-Πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Γιάννη Κόττορου, Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και Προέδρου του Δ.Σ. της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, παρουσία του Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου και των αρχών της περιοχής.

 

                 Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ θα ψάλει τους Ύμνους:

Απολυτίκιο Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Μέλος αργόν Γεωργίου Τσατσαρώνη. Ήχος Δ’. “Ευφραίνεσθε εν Κυρίω πόλεις της Ελλάδος’’. Ιδιόμελον της   Λιτής από την ακολουθία του Αγίου Χαραλάμπους. Μέλος Κωνσταντίνου Πρίγγου. Ήχος Α΄. “Λόγον αγαθόν… ” Πολυέλεος. Μέλος Γεωργίου Ρυσίου. Ήχος  Δ’ άγια. α. Τροπάρια από τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα. Μέλος Πέτρου Λαμπαδάριου. Ήχος πλάγιος Δ΄ β.  Μεγαλυνάριο Αγίου Χαραλάμπους. Μέλος αργό. α. “Ικετεύομεν… ” Καλοφωνικός Ειρμός προς την Θεοτόκον. Ήχος Α’.  β. Ομόηχον κράτημα, Γεωργίου Κρητός. Εκλογή στίχων εκ των ψαλμών εις Οσίους, ψαλλόμενοι κατά το ύφος του π. Δοσιθέου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τατάρνης Ευρυτανίας. Ήχος πλ. Β΄ .Νενανώ.

“Θεοτόκε Παρθένε…” Θεοτοκάριον Αρτοκλασίας οκτώηχον. Μέλος Θεοδοσίου Γεωργιάδου. “Σε υμνούμεν…” “Άξιον εστίν…” Μέλος Μιχαήλ Χατζηαθανασίου. Ήχος πλάγιος Α’. “Πάντων ώ! Παντάνασσα σεμνή…” Στιχηρόν προσόμοιον, ποίημα Αθανασίου Ιερομονάχου Σιμωνοπετρίτου. Μέλος αργόν. Ήχος Β’.

Απολυτίκιο Αγίου Χαραλάμπους.

 

                             Τους ύμνους θα προλογίσει ο θεολόγος καθηγητής, Λουκάς Καρτέρης.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ