Πάτρα: Συνεχίζει να μπλοκάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ελεγχόμενη στάθμευση - Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης

καθυστερει συνολικα ο σχεδιασμος για την ανακουφιση του κυκλοφοριακου

Νέα παρέμβαση προς την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια θα επιχειρήσει η Δημοτική Αρχή, μήπως και ξεμπλοκάρει την ελεγχόμενη στάθμευση, δεδομένου ότι δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση ώστε να προχωρήσει στην εφαρμογή του συστήματος. Η καθυστέρηση έχει ως συνέπεια να "χωλαίνει" συνολικά ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Πάτρα, τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή υπολόγιζε από την 1η Δεκεμβρίου να ξεκινήσει τις παρεμβάσεις μήπως και ανασάνει το κέντρο της πόλης.

Διευκρινήσεις από τη Δημοτική Αρχή ζήτησε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που σκοπεύει να εφαρμόσει ο Δήμος Πατρέων με 0,50 λεπτά την ώρα και "ξυστό" εισιτήριο που οι οδηγοί θα προμηθεύονται από τα σημεία πώλησης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρείχαν επιπρόσθετα στοιχεία, ωστόσο η έγκριση δεν έχει ακόμη δοθεί, γεγονός που καθυστερεί την εφαρμογή του συνολικού σχεδιασμού για το κυκλοφοριακό (παρκινγκ, αστικές συγκοινωνίες κ.α). "Μας έχουν μπλοκάρει" σχολίασε στο tempo24.gr, ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, τονίζοντας ότι πρόκειται να υπάρξει μία ακόμη παρέμβαση προς την Αποκεντρωμένη, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών με το επιχείρημα ότι στο κέντρο της πόλης καθημερινά επικρατεί κυκλοφοριακή ασφυξία.

Δεδομένου πάντως ότι εκ του νόμου η Αποκεντρωμένη έχει χρονικό όριο δύο μηνών, από την απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, για να υποβάλει τις ενστάσεις της, πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι αν παρέλθει ο χρόνος χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να προχωρήσει στην εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης και του συνολικού σχεδιασμού για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ