Εντυπωσίασε το Μουσικό Φεστιβάλ Κιθάρας της Πολυφωνικής

‘’6 χορδές μία Ορχήστρα’’

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το τριήμερο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ‘’6 χορδές μία Ορχήστρα’’, του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διευθύντρια: Έφη Καββαδία-Ζέρβα], που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά από 29-31 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού [αίθουσα συναυλιών ‘’Τόλης Νομικός’’], στηριγμένο και με πρωτοβουλία του καθηγητή της κιθάρας, Γιώργου Αθανασακόπουλου.

                   Το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής,η δημοσιογράφος Ρούλα Κωστακοπούλου και ο Γιώργος Αθανασακόπουλος, άνοιξαν το Φεστιβάλ, με μία ζωντανή ραδιοφωνική παράσταση, με θέμα: ‘’Λόγος πεζός- λόγος μουσικός’’, ενώ μουσικά διαλείμματα έγιναν, με τη συμμετοχή του σπουδαστή κιθάρας, Βασίλη Διαμαντόπουλου.

                   Το Σάββατοοι καθηγητές του Ωδείου, Βασίλης Τζιατζιάς και Γιώργος Αθανασακόπουλος, οργάνωσαν εργαστήρι με θέμα: ‘’Ήχος φυσικός- ήχος ηλεκτρικός’’, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, νέοι κιθαριστές, αλλά και το ‘’Vibratojunior’’, παρουσίασαν τα μουσικά τους συναισθήματα, μέσ’ από ένα μουσικό ταξίδι με θέμα: ‘’Ο μικρός κιθαριστής’’. Τη συναυλία έκλεισε το Ορχηστρικό σχήμα ‘’Vibrato’’.

                    Την Κυριακή τέλος, ο μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Τσακίρης, οργάνωσε το δεύτερο εργαστήρι του Φεστιβάλ, με κεντρικό θέμα το ‘’HomeStudio’’ και την πρόοδο της μουσικής τεχνονολογίας, με σχετικές ζωντανές ηχογραφήσεις. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το Φεστιβάλ έκλεισετις εργασίες του, με συναυλία έργων του Μάνου Χατζιδάκι, τα οποία ερμήνευσε εντυπωσιακά, η Δέσποινα Κριμπά. Έλαβαν μέρος, το Ορχηστρικό σχήμα ‘’Vibrato’’ με τη διεύθυνση του Γιώργου Αθανασακόπουλου, αλλά και οι καθηγητές του Ωδείου, Τέτη Ζέρβα [μαντολίνο] και Κώστας Κονδύλης [κρουστά]. Δεύτερο μαντολίνο έπαιξε η Αρετούσα Νικολοπούλου [στέλεχος του Οργανισμού] και κόντρα μπάσο ο Κώστας Τσαρούχης [μέλος της Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου].

           Χορηγός του 2ου Φεστιβάλ, ήταν το κατάστημα ‘’MusicStation’’ Δημήτρης Στόλλας, που παρείχε όλον το μηχανολογικό εξοπλισμό του τριημέρου.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ