Δυτ. Ελλάδα: Οι αγρότες "φράζουν" Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία - Μπλόκα και σε παρακαμπτηρίους

αποκλεισμενος και ο Ισθμός

Σε αγροτικό κλοιό μπαίνουν από σήμερα η Αχαϊα και η Αιτωλοακαρνανία όχι μόνο με πολύωρους αποκλεισμούς, αλλά και μπλόκα σε παρακαμπτηρίους που καθιστούν αδύνατη τη διέλευση οχημάτων.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας αποφάσισαν χθες βράδυ να προχωρήσουν κανονικά σήμερα σε αποκλεισμό της ΝΕΟ Πατρών - Πύργου, στη διασταύρωση της Κάτω Αχαϊας, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αλλά κατά τις ίδιες ώρες θα αποκλείσουν και τις παρακαμτηρίους από και προς την παλαιά εθνική οδό, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση προς Πάτρα και προς Πύργο για ένα τετράωρο.

Σκληραίνουν όμως τη στάση τους και οι αγρότες της Αιτωλοκαρνανίας. Προχωρούν σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων από τις 10 το πρωϊ εως τις 12 τα μεσάνυχτα, στήνοντας παράλληλα μπλόκα στις παρακαμπτηρίους, γεγονός που καθιστά την Αιτωλοακαρνανία απροσπέλαστη. Ο αποκλεισμός θα γίνει 24ωρος την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας να κλείσουν και τα διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Το απογευματικό μπλόκο στην Πατρών - Κορίνθου, στα βενζινάδικα του Αιγίου, διατηρείται από τους αγρότες της Αιγιάλειας, ενώ ταλαιπωρία περιμένει όσους ταξιδεύουν από και προς Αθήνα, δεδομένου ότι είναι πολύωρο το μπλόκο που στήνουν στον Ισθμό οι αγρότες της Κορίνθου, αποκλείοντας κατά περιόδους και την παλαιά εθνική οδό.  

Διαβάστε επίσης