Τσίπρας: Από το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται» πέρασε στο «Η αναγέννηση της ελπίδας»

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει για πρώτη φορά το σύνθημά του «Η αναγέννηση της ελπίδας», το οποίο έρχεται μετά το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται» που διαψεύστηκε στον 1 χρόνο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην παρουσίαση για το προγράμματος Αct4Greece, σε μία αποστροφή του λόγου του μίλησε «για την επιτυχή μετάβαση από την κρίση στην αναγέννηση της ελπίδας».

Συγκεκριμένα είπε:

«Είναι ένα πρότυπο εγχείρημα που μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες θα επανακτήσουν σταδιακά τον πραγματικό κοινωνικό και οικονομικό τους ρόλο σε συνεργασία με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Η παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στο όλο εγχείρημα με τη συνεργασία σημαντικών κοινωφελών ιδρυμάτων, με τη συνεργασία της ελληνικής εθνική επιτροπής για την Ουνέσκο και το ελληνικό δίκτυο για εταιρική κοινωνική ευθύνη, μας εγγυώνται ένα εξαιρετικά πετυχημένο αποτέλεσμα που θα λειτουργήσει και ως έναυσμα για την επιτυχή μετάβαση από την κρίση στην αναγέννηση της ελπίδας στην εγκαθίδρυση της αλληλεγγύης και στο επιστέγασμα της προοπτικής με κύριο συστατικό την καινοτομία».

Από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα περνά η ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των καταθέσεων και την απελευθέρωση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας ACT4Greece, δηλώνοντας ωστόσο κατηγορηματικά ότι «το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για την επίλυση του γόρδιου δεσμού ελάφρυνσης του Χρέους».

Υπογράμμισε ότι τα εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης που θα ενισχύσουν την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις και θα αποτρέψουν τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, είναι πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και τις οποίες θα αξιοποιήσει η Ελλάδα.

Τόνισε ότι  250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν και όσες άντεξαν βρέθηκαν μπροστά στη χαμηλή ζήτηση, τον ακριβό δανεισμό.Όμως, ακόμα και σήμερα, 1,7 εκατομμύρια Έλληνες εργάζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεν μπορεί παρά η ανάκαμψη να στηριχθεί σε αυτές, συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του απήθυνε έκκληση σε ιδιωτικούς φορείς, σε δημόσιο και σε όποιον αλλον μπορεί να συμβαλλει στην έξοδο από την κρίση και αναφέρθηκε στα θέματα που προωθεί η κυβέρνηση για την επιστροφή στην ανάπτυξη και ειδικότερα:

Δημιουργία σταθερού φορολογικού στυστήματος
Η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
Η αποδοτικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης
Η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης
Το σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων

 



 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ